Ministri iz HNS-a nisu došli na sjednicu Vlade: Plenković ih nije ni spomenuo

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2019. u 09:09
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HNS prijeti izlaskom iz Vlade ako Lovro Kuščević ostane ministar uprave.

Sjednica Vlade Republike Hrvatske održava se danas već u 8 sati ujutro, prenosi N1.

Ministri iz kvote HNS-a nisu došli, nego su poslali državne tajnike. Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je u Finskoj, a potpredsjednik Vlade Predrag Štromar je mislio da će sjednica biti u srijedu pa je nešto drugo isplanirao, javlja naša reporterka Katarina Brečić.

Premijer Andrej Plenković uvodno se u svom govoru uopće nije osvrnuo na slučaj ministra Kuščevića i HNS-ov zahtjev za njegovom ostavkom.

Osvrnuo se na šestu obljetnicu članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

U proteklih 6 godina pojačali naš gospodarski rast, osnažili međunarodni položaj, nastavili transformirati naš utjecaj, rekao je Plenković o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.

Za Hrvatsku je osobito važno da smo u mandatu naše Vlade unaprijedili ugovaranju svih sredstava iz naše financijske omotnice, dodao je.

Izazovi koji su pred nama su vezani za naše prvo predsjedanje, koje će započeti za šest mjeseci. Pripreme dobro teku, koordinacija svih aktivnosti, odgovornosti ministara izrazito važna i bitna uloga, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na izbore za čelnike europskih institucija, kao i na posjet tvrtki Rimac automobili, no o Kuščeviću nije rekao ni riječi.

Podsjetimo, među prvima je u Vladu stigao upravo Lovro Kuščević. Na pitanje dokad ostaje ministar, rekao je: Dokad predsjednik Vlade odluči, ja, Štromar…, javlja N1.

"Za ozbiljnu je analizu to što se koalicijski partner služi ucjenom i ultimatumom", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić uoči sjednice Vlade.

Sinoć je, zbog slučaja ministra uprave Lovre Kuščevića, održan sastanak užeg vodstva HDZ-a, nakon kojega je predsjednik te stranke, premijer Andrej Plenković kazao da Kuščević ostaje ministar te je najavio razgovor s HNS-om za sljedeći tjedan.

Naime, osim većine oporbe, ministrovu ostavku traži i HDZ-ov koalicijski partner HNS, koji, prema nekim medijskim napisima, prijeti i odlaskom iz Vlade ako ne ode Kuščević.

Na dnevnom redu Vlade danas je, inače, donošenje odluke o davanju ovlasti ministru financija za potpisivanje Pisma namjere za pristupanje tečajnom mehanizmu ERM II, donošenje odluke o osnivanju Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona te konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama (EU).

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bez i najmanjeg straha. Ima žetončića, a premijera je već odrađena s Mostom. Dok je fotelja bit će i Kroacije. Ostavite sve obzire vi koji ulazite.

New Report

Close