Milanović: ‘Plenković je ruski liferant, Banožić lopina, a onaj Šveđanin je neki zatucani islamofob. Vučić? Rokaj po tome, brate’

Autor: Poslovni.hr , 20. svibanj 2022. u 14:46
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Charles Michel ne odlučuje ni o čemu. To je bio Plenkovićev manevar da Hrvatima u BiH uspe malo rakije u mlijeko pa na dudu, dodao je

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je u petak Delnice gdje je odao počast poginulim pripadnicima Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno križa ispred Spomen sobe. Zatim je otišao u Zabok gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Zaboka prigodom obilježavanja Dana Grada. Nakon toga odgovarao je na pitanja novinara.

Predsjednik je odgovorio na poruku švedskog parlamentarca da veto ide u dva smjera. “Fućkaš to”, kaže poručujući još jednom da je on hrvatski predsjednik, prenosi N1.

“Sad sam došao iz Delnica gdje je pola poginulih rođeno u BiH. Nacija koja to zaboravlja osuđena je na propast. Ne zanima me što govori neki zatucani islamofob iz Švedske. Nek’ si pokupi taj novac i spava na njemu”, kaže predsjednik.

“Charles Michel ne odlučuje ni o čemu. To je bio Plenkovićev manevar da Hrvatima u BiH uspe malo rakije u mlijeko pa na dudu. On ne odlučuje ni o čemu”, kaže Milanović.

“Plenković je ruski liferant”, kaže Milanović dodajući da je Agrokor otet Todoriću i da je Sberbank postao vlasnik ogromne imovine u Hrvatskoj zahvaljujući Plenkovićevu liferanstvu.

“Očekivao bih od udbašenka poput Plenkovića da kaže Putinu i Rusima ‘nećeš razbojniče’… Omogućio je da nekoliko ljudi opljačka nekoliko desetaka milijuna eura. Je li sam imao koristi, ne znam, ali imam razloga sumnjati”, kaže Milanović.

Ponovno je rekao kako je sadašnji ministar obrane, nekadašnji ministar državne imovine Mario Banožić, ′lopina′ kojega jednostavno treba ′staviti u istragu′.

Predsjednik je rekao kako je napisao pismo Jensu Stoltenbergu u kojemu je naveo sve probleme koje imamo, a za koje vlast nema razumijevanja.

“Jedna od Plenkovićevih dvorskih luda je izjavila da Turska ima razloga za ovo što radi, a Hrvatska nema. To je izjavio Radman, još jedan politički slijepac koji je nekad bio u mojoj stranci”, kaže dodajući da je “Hrvatska zadnja bijeda na način na koji je prezentiraju Plenković i ova ekipa”.

Predsjednik kaže kako je Slovenija “itekako zaprijetila Hrvatskoj”  i popustila tek kad je dobila što je htjela. “S tom zemljom danas imamo najbolje odnose”, kaže.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Imali smo svakave na vlasti, ali ovaj nadmašuje sve svojim ridikulizmom…Puna mu usta vojske i vojnika, — a ’93 kad je završio faks umjesto da ode i brani svoju zemlju tatko ga ućipio u MVP da brani fotelju dok stvarno grmi…

New Report

Close