Matijaševićeva predviđanja neka ne čitaju oni slabog srca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. listopad 2012. u 13:11
PXL

Predsjednik HUS-a Ozren Matijašević izjavio je danas kako je smjer u kojem se kreće aktualna politika sve samo ne dobar.

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević izjavio je danas u Bizovcu kako je smjer u kojem se kreće aktualna politika sve samo ne dobar te da gospodarski pokazatelji potvrđuju da politika Vlade, koja se ogleda samo u rezanju radničkih prava i povećanju poreza, ne može rezultirati ničim drugim nego krahom gospodarstva, padom životnog standarda i rastom najosnovnijih troškova.

To uz ostalo potvrđuju brojke od 323.000 nezaposlenih te inflacija koja je porasla na 5 posto, najviše pod utjecajem rasta troškova stanovanja i cijena hrane, kazao je Matijašević na konferenciji za novinare u Bizovačkim toplicama.

Povećava se robni deficit i, ako se ovo ne zaustavi, vrlo brzo ćemo živjeti u državi u kojoj će više radnih mjesta biti u trgovini nego u prerađivačkoj industriji, upozorio je predsjednik HUS-a.
Ocijenio je kako je stanje posebice teško na području Slavonije, kako je u Osječko-baranjskoj županiji stopa nezaposlenosti više od 50 posto veća od državnog prosjeka, a prosječna plaća 20 posto manja.

Vlada šalje umirujuće poruke da duboko nepravedna statistička podjela Hrvatske neće rezultirati ničim lošim za građane ove regije i neće onemogućiti apliciranje za europske fondove, kao da njihove javne izjave nešto vrijede, jer je riječ o Vladi čiji je prvi potpredsjednik u prvih devet mjeseci mandata puno toga rekao, pa porekao vezano uz ono što Hrvatskoj kronično nedostaje, a to su investicije, istaknuo je Matijašević.

Ustvrdio je kako u prvih šest mjeseci mandata ove Vlade, inozemna ulaganja iznose samo jednu četvrtinu ulaganja iz prvog polugodišta prošle godine. HUS želi probuditi vladajuće, ali i oporbu, jer Hrvatska, smatra Matijašević, osim časnih iznimaka, opozicije nema, a vodeća oporbena stranka se bavi sama sobom.

Govoreći o stanju u Bizovačkim toplicama, Matijašević je kazao kako pred tom tvrtkom stoje samo dvije mogućnosti – privatizacija sa strateškim partnerom, ili stečaj. Po saznanjima koje ima, zainteresirani strateški partner se pojavio, obavio izvide i obećao pismo namjere, a riječ je o Jaki Andabaku. Pozivam Vladu da brže i odlučnije priđe analizi pisma namjere i da se, ako je ono korektno, krene prema privatizaciji putem strateškog partnera, poručio je Matijašević.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Nemojte tako, Matijašević je stručnjak svih stručnjaka. On nije dozvolio da se dionice Kaštelanskih Staklenika prodaju na natječaju po 5500kn jer to je malo. Tražio je da to bude barem 7000. Normalno za takvu cijenu nitko se nije javio na natječaj a danas je cijena dionice K.staklenika jedva 700kn.
Eto kakvu korist zsa državu (jer država drži 85% staklenika) je taj stručnjak napravio samo na ovom potezu.Pola miljarde kuna štete za državni proračun….a on i dalje “lider”. Živjela Hrvatska!

E Matijaševiću,nažalost ljudi poput tebe su i doveli do ovoga kolapsa,jer ste se slizali sa prošlom vlašću.Oni su kupovali socijalni mir,a vi ste to debelo naplaćivali.Da ti ne me pričam koliko se neradnika akumuliralo po škverovima igrajući briškule po cijele dane,dobijajuće sve beneficije koje im je kolektivni ugovor pružao itd,itd…JADNIČE JEDAN….A SADA ĆE VAM ČAČIĆ I LINIĆ DOĆI GLAVE..

kojim to članovima odgovara 10-godišnje trabunjanje jednih te istih vođa iliti kako se vole zvati, lidera, bez ikakvih konkretnih poteza, osim što s vremaena na vrijeme izračunaju da je njihova košarica 3-4 puta bogatija od obične sindikalne,
i da, možda se ipak nešto mijenja, čovijek je u košulji,tko zna

New Report

Close