Markotić poslala ozbiljno upozorenje unatoč smanjenom broju novih zaraza

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2021. u 11:35
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

“Mutirani virus je već u Mađarskoj, vjerojatno ga ima i u drugim zemljama u okruženju. Ako ovaj virus inficira 100 ljudi, mutirani će 170. Ponavlja se ovaj dio od početka pandemije kad se mislilo da možda virus neće ni doći, pa ako i dođe da ćemo ga brzo zaustaviti”, analizirala je Markotić.

Ravnateljica Klinike za intenzivne bolesti dr. Fran Mihaljević, Alemka Markotić, rekla je da se posebna pozornost obraća na ljude koji se vraćaju iz Ujedinjenog kraljevstva i iz mjesta gdje su zabilježene pojave novog soja koronavirusa.

“Bolnički sustav je pod manjem opterećenjem. Moramo i dalje biti oprezni, imamo dobar, izvrstan rezultat, ali to ne znači da smijemo ignorirati situaciju koja je u Europi, a to je da jedan dio zemalja ima jedan vrlo visoki porast koji se dogodio u kratko vrijeme”, navela je Markotić.

“Mutirani virus je već u Mađarskoj, vjerojatno ga ima i u drugim zemljama u okruženju. Ako ovaj virus inficira 100 ljudi, mutirani će 170. Ponavlja se ovaj dio od početka pandemije kad se mislilo da možda virus neće ni doći, pa ako i dođe da ćemo ga brzo zaustaviti.

Moramo paziti i mjerama suzbiti brzo širenje i treći val koji može biti puno gori od prošlih. Važno je da se pazimo, da pratimo situaciju, da na vrijeme identificiramo virus, bolesni neka se jave liječniku, neka posebno paze ako su bili u Velikoj Britaniji ili Irskoj”, rekla je Markotić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

prijašnji virus zarazi 100 a novi 170? kakve su to brojke, 100 od koliko? jedan pozitivni zarazi 100? 10 pozitivnih zarazi 100? Ne kužim ili vi jednostavno nemate pojma što govorite ali morate jer vam, tako nalažu. Nastavlja se planirano uništavanje ekonomije.

New Report

Close