Marić otkrio kada će euro postati naša valuta i kada će spustiti PDV

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2019. u 10:52
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

To je jedan dio stimulansa, rekao je Marić.

Pismo namjere koje je Hrvatska poslala u Bruxelles za uvođenje eura ministar financija Zdravko Marić ocijenio je kao jedan od najvažnijih trenutaka u hrvatskoj povijesti. Moguće je, kaže, da će euro postati naša valuta početkom 2024. godine, rekao je za RTL.

'Teško je reći koja godina, ali bih rekao da je čak i moguće. Mi smo preuzeli obveze za ispunjavanje nekih mjera. To moramo sami napraviti kako bi se pojačao i gospodarski rast. Ova godina koju spominjete je realistična', poručio je ministar.

Najavio je nižu stopu PDV-a od prvog siječnja 2020.

'Obvezali smo se da ćemo nastaviti smanjivati parafiskalne namete. Jedna od mjera rasterećenja je stopa PDV-a od 1. siječnja 2020. Na dobrom smo tragu da nađemo prostor kako dati novi zamašnjak poslodavcima da daju veće plaće. Koji oblik i koji način, pričekajmo još nekoliko tjedana. Kada sve napravimo, prvo ću prezentirati predsjedniku Vlade, Vladi i parlamentarnoj većini, a onda idemo u javnu objavu',rekao je ministar i naglasio: 'To je jedan dio stimulansa'.

'Ne možemo mi s poreznim zakonima nekoga primorati, ali to je jedan dio stimulansa', kazao je.

Komentari (3)
Pogledajte sve

za svako sam smanjenje bilo kojeg poreza, ali mislim da se za razinu ukupnog pdv-a pametnije moze napravit rasterecenje !
jako pametnije !

Smanjiti će PDV sa 25% na 24% i onda će se cijele godine preseravati kako je to reforma…

Smanjite PDV na 18, ili još bolje na 15% pa se onda hvalite, ovo i moja baba može napraviti.

Nadam se da nikada nećemo ukinuti kunu a radije prije smanjivanja PDV-a smanjite druge namete, npr na plaće, ukinuti kojekakve namete i slično.

New Report

Close