Mali Zaprešićani dobili pravi motorički park

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2016. u 16:02
Grad Zaprešić

Motorički park dio je društveno odgovornog projekta „Svi na igrališta!“ kojeg su organizirali Grad Zaprešić i Večernji list.

Novi motorički park za djecu predškolske i školske dobi napravljen je u Mokričkoj 59, pored Dječjeg vrtića Vrtuljak.

Ljuljačke, vrtuljak, hvataljke, drvena kućica, njihalica, klatilica osmišljene su da potiču dječju pokretljivost i fleksibilnost, a neke su prilagođene i djeci s posebnim potrebama.

Motorički park dio je društveno odgovornog projekta „Svi na igrališta!“ kojeg su organizirali Grad Zaprešić i Večernji list. Generalni pokrovitelj je Lidl, a partneri su Zagrebačka banka i Kova. Cilj projekta je potaknuti djecu od rane dobi na zdrav život i bavljenje sportom.

"Igra i socijalizacija ključni su faktori za razvoj djece, a u vrijeme visoke tehnologije, druženje i provođenje slobodnog vremena na otvorenom od posebne su važnosti. Stoga je ovaj projekt izrazito koristan za zajednicu i veseli nas biti njegovim dijelom.", istaknuo je na otvorenju gradonačelnik Željko Turk.

"Večernji list redovito inicira ovakve akcije koje ćemo i u budućnosti pokretati jer nas zadovoljstvo najmlađih jako veseli", zaključila je Andrea Borošić, predsjednica uprave Večernjeg lista , koja je zajedno s gradonačelnikom i predsjednikom uprave Lidla Borisom Lozićem svečano prerezala vrpcu i predala mališanima park na korištenje.

Veselju i pjesmi nije bilo kraja. Mališani su odjurili isprobati nove sprave koje, osim za zabavu, služe i za poboljšanje koordinacije, fleksibilnosti i ostalih motoričkih sposobnosti.

Jako nam je važan doprinos lokalnoj zajednici, a ovo je divan projekt koji veseli najmlađe", poručili su iz Lidla te napomenuli kako se nadaju da će i dalje sudjelovati u ovakvim akcijama. Uređenje ovog dječjeg igrališta podržala je i Zagrebačka banka, čija je direktorica Regionalnog centra Zagreb prsten, Karmenka Brdsko, kazala kako ZABA često doprinosi razvoju zajednice, a rezultat ove akcije već izgleda odlično.

Komentirajte prvi

New Report

Close