Lovrinčević poručio trgovcima: Sutra do 9 sati odlučite želite li biti na bijeloj listi

Autor: Poslovni.hr , 17. siječanj 2023. u 08:58
Foto: Igor Soban/PIXSELL

“Želimo najbolje trgovačke prakse, želimo najbolje cijene za naše građane.”

Nakon što je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja od deset najvećih trgovačkih lanaca zatražilo da dostave maloprodajne cijene 80-ak proizvoda kako bi se moglo pratiti podižu li cijene i u kojoj mjeri, piše HRT. Zasad su samo dva lanca, Konzum i KTC, pristala na taj zahtjev. Ostali ističu da je on trebao biti mnogo precizniji, ali i da se trebao odnositi i na proizvođače i distributere, koji također utječu na cijenu proizvoda.

“Primjera radi, imate tamo šampon ili maslac, bilo koji proizvod da uzmete, mi imamo više proizvođača maslaca ili šampona. Moramo točno znati koji se proizvod želi pratiti. Trgovački lanci, koji su dobili dopis imaju po 5, 6, 10, 20 vrsta tih šampona ili određenih vrsta robe”, ističe Mirko Budimir, dopredsjednik HUP – Udruge trgovine.

Jurica Lovrinčević, posebni savjetnik ministra gospodarstva i održivog razvoja, trgovačkim je lancima poručio da imaju vremena sutra do 9 da se odluče žele li biti na bijeloj listi.

“Želimo najbolje trgovačke prakse, želimo najbolje cijene za naše građane. Ne vidim gdje smo mi zasad pogriješili što se tiče odnosa prema ovim drugim trgovcima, koji malo kompliciraju stvari. Znači, samo smo ih pitali jesu li spremni biti na ovoj bijeloj listi, jesu li spremni biti transparentni prema hrvatskim građanima ili ne. Znači, imaju vremena sutra do 9 da se odluče žele li biti na bijeloj listi”, rekao je Lovrinčević.

Komentirajte prvi

New Report

Close