Lalovac: Marić ide u privatni sektor na nekoliko puta veću plaću

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2022. u 10:51
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sigurno ide u privatni sektor ili neke međunarodne financijske institucije, sigurno će dobro nastaviti karijeru.

Odlazak ministra financija Zdravka Marića iz vlade komentirao je u Novom danu N1 televizije bivši ministar financija Boris Lalovac.

“Iznenadilo je, pogotovo jer je došlo u noćnim satima i došlo je na pola godine. Imate rebalans, sezonu, uvođenje eura, tek smo krenuli u uvođenje eura”, govori Lalovac o ostavci Marića.

On kaže kako je sigurno bilo pritisaka na Marića oko toga gdje se kreće i s kim se druži, ali on smatra da to nije glavni razlog. “Šest godina je jako puno na toj funkciji. Apsolutno ga razumijem, možda sam malo i subjektivan, bio sam na toj funkciji, znam kako je to teška funkcija i kako su to teški izazovi”, govori Lalovac.

“Sigurno ide u privatni sektor za dva, tri, četiri puta veću plaću”

“Mislim da neće u politiku, sigurno odlazi u privatni sektor za dva, tri, četiri puta veću plaću. Ministri koji su bili ispod njega su otišli na veću plaću, sigurno to utječe na čovjeka. Sigurno ide u privatni sektor ili neke međunarodne financijske institucije, sigurno će dobro nastaviti karijeru. To je težak resor, on je vrlo korektno komunicirao s oporbom, nije mu bilo lako, ali sada će biti puno teže novom ministru. Imate dugove u zdravstvu, mirovine, pritisak kako osigurati plin… Mislim da će za mladog čovjeka koji nikad nije bio na izvršnoj funkciji ovo biti izazov. Jedno je sveučilišna diploma, a drugo je ući u bitku svih bitaka na jesen. Premijer je sigurno izgubio snažan oslonac”, kaže Lalovac.

“Ministar Marić je postavio vrlo visoku ljestvicu za svog nasljednika i bojim se da je neće uspjeti preskočiti”, kaže dodajući kako se nada da će biti sve dobro, ali da su cipele u koje ulazi Primorac izuzetno teške. “On nema sto dana, nema ni deset jer rebalans mora biti spreman za jesen”, kaže Lalovac o onome što čeka novog ministra.

“Sav taj tajming je misteriozan to daje novu dimenziju priči. Ali ja se bavim financijama, ne ulazim u njegov osobni život”, zaključuje Lalovac priču o odlasku Marića.

Komentirajte prvi

New Report

Close