Kupujete li putem interneta, Hrvatska pošta mogla bi vas neugodno iznenaditi

Autor: Poslovni.hr , 20. studeni 2019. u 08:48
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Čitatelj je pronašao obavijest u sandučiću u ponedjeljak, a na njoj je pisalo da mu je dostavljena u petak, pa je krenuo u Poštu da dozna što se to zapravo događa s njegovim paketom.

Vrijeme pred božićne blagdane udarna je špica sezone za sve kurirske službe, ali i Hrvatsku poštu, preko čijih ruku prijeđe najveći broj raznih paketa i pošiljaka naručenih iz internetskih trgovina diljem svijeta. Prije dva mjeseca Pošti je zabranjena naplata isporuke manjih paketa, lakših od dva kilograma, pa su mnogi primijetili da ih se često ne dostavlja na kućne adrese.

Čitatelj tportala požalio se kako mu je poštar u kućnom sandučiću ostavio obavijest da ga u poslovnici Hrvatske pošte čeka pošiljka, predmet koji je naš čitatelj naručio iz internetske trgovine. Čitatelj je pronašao obavijest u sandučiću u ponedjeljak, a na njoj je pisalo da mu je dostavljena u petak, pa je krenuo u Poštu da dozna što se to zapravo događa s njegovim paketom.

U Pošti mu je rečeno, tvrdi on, da više ne dostavljaju male pakete otkako im je ukinuto naplaćivanje naknade od 4,5 kuna te kako je predmet bio prevelik da bi ga se ostavilo u sandučiću, pa je poštar odlučio ostaviti samo obavijest, no čitatelj tvrdi da mu nije ni pozvonio na vrata.

Iz Pošte kažu kako su mali paketi obične pošiljke iz međunarodnog prometa, a obične pošiljke se, u pravilu, uručuju ubacivanjem u kućni kovčežić.

'Prije ukidanja naplate mali paketi su se uručivali osobno korisnicima, ali isključivo zbog obveze naplate. Kako ova obveza danas više ne postoji, mali paketi se, kao i ostale obične pošiljke, ubacuju u kućni kovčežić – ukoliko im dimenzije to dopuštaju', pojašnjavaju.

Podsjetimo, Pošta više ne smije naplaćivati dodatnu poštarinu od 4,50 kuna za uručenje malih paketa iz međunarodnog prometa, jer joj je to rješenjem zabranio poštanski inspektor Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).

'Temeljem pribavljenog mišljenja nadležnog ministarstva i ovlaštenog prijevoda akata SPU-a, poštanski inspektor je odlučio zabraniti HP-u naplatu uručenja malih paketa. Dobra vijest za sve građane je i to da se HP ne može žaliti na to rješenje, iako može pokrenuti upravni spor pred Visokim upravnim sudom protiv HAKOM-a, no eventualna tužba neće odgoditi izvršenje rješenja', poručili su tada iz HAKOM-a

Komentari (5)
Pogledajte sve

Profesionalni menadžment zasigurno…

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

KORAK KOJI NEDOSTAJE…

 

Poslali ste poštom uz  potvrdu uručenja …..važne ugovore npr.  Ministarstvu ..ili

možda Ureda za graditeljstvo….

Dobili ste potvrdu tek za mjesec dana ? I duže , pa kako to ?

Lijepo.

 

Državne službe koje se ne žele pretrpati predmetima , naročito Dalmatinci , koji na stranu puste sve što nije njihovo…..ovako se snađu:

1. ZAPRIME PREDMET U PISARNICAMA…

2.  SVI PREDMETI IDU  PROČELNICIMA, VODITELJIMA i  dr….kao  fol da se rasporede pošteno..

3.  ZA TO VRIJEME —  PREDMET SE NE UNOSI U SUSTAV , kao  da je započet….rad na njemu-dobiva klasu i broj  ….ali  ……….ne i datum.

4.  NAZOVEŠ I PITAŠ….Gdje je predmet…?   Kod odgovorne osobe , ona nešto gleda, čita i sl..

i tako prođu mjeseci…….  onda se predmet negdje pojavi..i kao da ništa nije bilo…..čekamo dalje,  ovaj put  s datumom  početka rada  …

To rade s građevinskim dozvolama na moru.

Prijedlog:

Svaki zahtjev za građevinskom  dozvolom poslati kopiju na Ministarstvo graditeljstva / ne cijeli predmet – samo zahtjev za građevinskom…čisto radi  obične kontrole rada službenika….i skraćivanja rokova prenemaganja…pa , nek se vidi- STVARNA SITUACIJA.

Budući da nema aktualnih tema … onda  ćemo ovdje pisati.

 

CIPELARENJE POREZNIH UPRAVA

Većina ugostitelja je predala ili će predati obrasce za povrat novaca zbog Odluke stožera koji je obustavio rad kafića , i ostalih.

No, sad se javlja  ČIŠĆENJE…..Mislite da će Vam porezna vratiti  taj novac …..a da Vi njoj dugujete samo lipu ? Nema šanse.!

Do današnjeg dana  cipelarili su porezne obveznike za PDV, dobit, šume, papriku, zelje….i sve ostalo  što treba platiti DRŽAVI…..Sada, a 15 tim u mjesecu  idu zaduženja za mirovinsko i

ostalo….po osnovi isplata plaća …. Kaj sad ?  Sada će Vas tražiti da i to podmirite-  ako hoćete da oni Vama plate  najam  u  kafiću….?  jok. To što nemate prihoda zadnja 2 mjeseca skoro pa,

to  njih nije briga….apsurdni stavovi se nastavljaju…cipelarenje, gaženje, sisanje crknutih krava…  i onda se čude ….odjava i odlazaka ….u inozemstvo…pa, sad kad otvore granice

HORDE će otići u Europu ….meni je jedna djelatnica već donijela otkazno pismo.–ide u Austriju raditi,  konobarica, jer s 4000 kuna ne može živjeti i platiti kredite za kuću..

Nema tko ionako raditi………….DRžava svoje mjere može mačkama okačiti za rep…..

 

Ne rade kako treba.

New Report

Close