Kupujete li putem interneta, Hrvatska pošta mogla bi vas neugodno iznenaditi

Naslovnica Forum Komentari članaka Kupujete li putem interneta, Hrvatska pošta mogla bi vas neugodno iznenaditi

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

ja sam primjetio obratni trend. prije sam dobivao samo obavijesti, a u zadnje vrijeme sve me čeka u sandučiću.

Ne rade kako treba.

Budući da nema aktualnih tema … onda  ćemo ovdje pisati.

 

CIPELARENJE POREZNIH UPRAVA

Većina ugostitelja je predala ili će predati obrasce za povrat novaca zbog Odluke stožera koji je obustavio rad kafića , i ostalih.

No, sad se javlja  ČIŠĆENJE…..Mislite da će Vam porezna vratiti  taj novac …..a da Vi njoj dugujete samo lipu ? Nema šanse.!

Do današnjeg dana  cipelarili su porezne obveznike za PDV, dobit, šume, papriku, zelje….i sve ostalo  što treba platiti DRŽAVI…..Sada, a 15 tim u mjesecu  idu zaduženja za mirovinsko i

ostalo….po osnovi isplata plaća …. Kaj sad ?  Sada će Vas tražiti da i to podmirite-  ako hoćete da oni Vama plate  najam  u  kafiću….?  jok. To što nemate prihoda zadnja 2 mjeseca skoro pa,

to  njih nije briga….apsurdni stavovi se nastavljaju…cipelarenje, gaženje, sisanje crknutih krava…  i onda se čude ….odjava i odlazaka ….u inozemstvo…pa, sad kad otvore granice

HORDE će otići u Europu ….meni je jedna djelatnica već donijela otkazno pismo.–ide u Austriju raditi,  konobarica, jer s 4000 kuna ne može živjeti i platiti kredite za kuću..

Nema tko ionako raditi………….DRžava svoje mjere može mačkama okačiti za rep…..

 

KORAK KOJI NEDOSTAJE…

 

Poslali ste poštom uz  potvrdu uručenja …..važne ugovore npr.  Ministarstvu ..ili

možda Ureda za graditeljstvo….

Dobili ste potvrdu tek za mjesec dana ? I duže , pa kako to ?

Lijepo.

 

Državne službe koje se ne žele pretrpati predmetima , naročito Dalmatinci , koji na stranu puste sve što nije njihovo…..ovako se snađu:

1. ZAPRIME PREDMET U PISARNICAMA…

2.  SVI PREDMETI IDU  PROČELNICIMA, VODITELJIMA i  dr….kao  fol da se rasporede pošteno..

3.  ZA TO VRIJEME —  PREDMET SE NE UNOSI U SUSTAV , kao  da je započet….rad na njemu-dobiva klasu i broj  ….ali  ……….ne i datum.

4.  NAZOVEŠ I PITAŠ….Gdje je predmet…?   Kod odgovorne osobe , ona nešto gleda, čita i sl..

i tako prođu mjeseci…….  onda se predmet negdje pojavi..i kao da ništa nije bilo…..čekamo dalje,  ovaj put  s datumom  početka rada  …

To rade s građevinskim dozvolama na moru.

Prijedlog:

Svaki zahtjev za građevinskom  dozvolom poslati kopiju na Ministarstvo graditeljstva / ne cijeli predmet – samo zahtjev za građevinskom…čisto radi  obične kontrole rada službenika….i skraćivanja rokova prenemaganja…pa , nek se vidi- STVARNA SITUACIJA.

New Report

Close