Krstičević šalje još 3 tisuće poziva za vojnu pričuvu

Autor: Poslovni.hr , 25. listopad 2017. u 10:02
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL

MORH je dosad već pozvao oko 18 tisuća ljudi na smotru, od kojih će odabrati nešto više od 9 tisuća pričuvnika kojima će popuniti pješačke pukovnije.

Ministarstvo obrane namjerava odaslati još tri tisuće poziva za pričuvu, najavio je Damir Krstičević, ministar obrane, u emisiji Hrvatskog radija. 

Izrazio je zadovoljstvo što je konačno krenula uspostava pričuve. "Poznato je da je pričuva odigrala važnu ulogu u Domovinskom ratu, nakon rata smo je zapustili zbog nedostatka ambicija, vizije i financijskih sredstava.

Sad kad smo radili Strategiju nacionalne sigurnosti uvidjeli smo da nam s obzirom na nove ugroze i rizike trebaju dodatne sposobnosti. Poplave i požari… sve to traži da država bude brza u danom trenutku", rekao je Krstičević.

MORH je dosad već pozvao oko 18 tisuća ljudi na smotru, od kojih će odabrati nešto više od 9 tisuća pričuvnika kojima će popuniti pješačke pukovnije. 

"Ministarstvo obrane RH upućuje pozive za vojne obveznike radi smotriranja (ažuriranja podataka), priopćavanja rasporeda u pričuvne postrojbe Oružanih snaga RH te obuke i osposobljavanja, a s ciljem popune šest pričuvnih pješačkih pukovnija", priopćio je MORH.

Pozivi su upućeni razvrstanim pričuvnicima (vojnici, dočasnici i časnici), odnosno osobama koje su odslužile vojni rok ili su bili na dragovoljnom vojnom osposobljavanju ili u djelatnoj vojnoj službi te im je određena vojno stručna specijalnost, do 55 godina starosti, do kada zakonski traje vojna obveza.

Komentirajte prvi

New Report

Close