Kroz projekt prve poslovne korake napravilo je više od stotinu studenata

Autor: Marta Duić , 28. siječanj 2021. u 22:00
Ovogodišnja se nije mogla održati u predviđenom terminu zbog epidemiološke mjera ali akcija ide dalje/ŽARKO BAŠIĆ/PIXSELL

Nastavlja se projekt koji mladima olakšava ulazak na tržište rada i proširuje svijest u poslovnoj i široj zajednici o problematici zapošljavanja osjetljivih skupina.

Poslovni dnevnik već tradicionalno putem društveno odgovornog projekta “Iskustvo zlata vrijedi” spaja partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa, s ciljem omogućavanja prakse radi lakšeg zapošljavanja u budućnosti.

Osim što mladima olakšava ulazak na tržište rada i pomaže im u prvim poslovnim koracima spajajući ih direktno s poslodavcima, kroz projekt se proširuje svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla teže dolaze.

Dugogodišnji partneri

Projekt je to koji je startao 2013. godine zbog svijesti o sve težoj zapošljivosti navedenih skupina studenata, a ideju su prepoznali brojni partneri, domaće kompanije od kojih su mnogi i dugogodišnji pratioci ovog projekta, a iz godine u godinu priključuju se i brojni novi.

U pitanju su kompanije koje prepoznaju važnost ovakvih društveno odgovornih akcija, tvrtke koje svojim sudjelovanjem aktivno sudjeluju u omogućavanju studentske prakse, ali i stvaranju pozitivnog ozračja i nužnosti progovaranja upravo o ovoj problematici.

Kroz sedam godina koliko ovaj društveno-odgovorni projekt traje, omogućena je radna praksa za više od 100 studenata s invaliditetom te studenata slabijega materijalnog statusa u renomiranim domaćim kompanijama gdje su imali priliku upoznati stvarni poslovni svijet, vidjeti kako kompanija funkcionira, proći odjele i različite tipove poslova te steći nove vještine koje su danas sve važnije i cjenjenije u profesionalnoj karijeri.

U prilog tome da projekt već godinama ispunjava svoj cilj ide i činjenica da je više od deset studenata koji su bili dio projekta nakon odrađene prakse, dobilo i stalan posao u tvrtki u kojoj su obavljali praksu.

Senzibilizacija javnosti

Osim partnera koji omogućuju praksu studentima, projekt Iskustvo zlata vrijedi već godinama podržava i Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI).

U pitanju je projekt koji kroz suradnju s realnim sektorom i institucijama nastoji Hrvatsku predstaviti kao europsku državu koja potiče društvenu svijest o problemima na tržištu rada s kojima se susreću ove skupine ljudi.

Unatoč pandemiji i epidemiološkim mjerama, u godini koja je iza nas projekt je nastavljen, no zbog epidemioloških razloga prakse nisu bile moguće. U nadi kako će ove godine situacija biti drugačija, projekt se nastavlja.

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine želi svima kojima život nije pružio jednaku startnu poziciju pomoći da se lakše uključe na tržište rada te ravnopravno sudjeluju u tržišnoj utakmici u budućnosti. Kao i dosadašnjih godina želja je s poslodavcima partnerima mladim ljudima biti prva stepenica u stjecanju radnog iskustva i oformljavanja njihove profesionalne karijere.

U skladu s epidemiološkim mjerama i situacijom, projekt Iskustvo zlata vrijedi će i u godini koja je pred nama mladima olakšati prve korake u poslovnom svijetu u poslovnom svijetu.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
POD POKROVITELJSTVOM

New Report

Close