Kreću kazne za one koji prekrše pravila samoizolacije, idu i do 120.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2020. u 17:10
Photo: Josip Regovic/PIXSELL

“Već imamo prve osobe koje će dobiti kaznu.”.

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je danas da policija puni bazu podataka o osobama kojima je određena samoizolacija te kako će provjeravati drže li se osobe propisanih mjera, prenosi N1.

“U Europi raste broj zaraženih osoba, raste i u Hrvatskoj no ne u toj mjeri”, kazao je na poslijepodnevnoj press konferenciji Nacionalnog stožera ministar unutarnjih poslova i voditelj Stožera Davor Božinović.

“Poduzimamo intenzivne mjere”, dodao je. Rekao je kako razgovara s ministrima unutarnjih poslova zemalja regije kako bi promet, najprije roba, išao sa što manje smetnji.

Osobe koje su u samoizolaciji evidentiraju se sustavu MUP-a, kako bi se moglo provjeriti krši li netko pravila samoizolacije, rekao je Božinović.

“Već imamo prve osobe koje će dobiti kaznu u visi od 8.000 kuna”, rekao je Božinović na press konferenciji Nacionalnog stožera.

Slijedom zaprimljenih upita predstavnika medija u nastavku je izjava dr. sc. Andrije Mikulića, glavnog državnog inspektora:

“Temeljem Zakona o državnom inspektoratu (članak127.) fizičkoj osobi koja se nije pridržavala uručenog Rješenja, sanitarni inspektori Državnog inspektorata izdati će Prekršajni nalog na iznos od 8.000, 00 kuna.

Istovremeno sanitarni inspektori Državnog inspektorata uz Prekršajni nalog prekršitelju će uručiti i Rješenje o izvršenju rješenja temeljem članka 139. Zakona o općem upravnom postupku, kojim će opomenuti prekršitelja ako se ne bude pridržavao naredbe temeljem izdanog Rješenja sanitarnih inspektora DIRH-a, da će platiti novčanu kaznu i to: prvi puta u iznosu od 30.000,00 kuna, drugi puta u iznosu od 60.000,00 kuna, treći puta u iznosu od 120.000,00 kuna a sve sukladno članku 142. Zakona o općem upravnom postupku.

Nadalje, izvršenje naplate tako izrečene novčane kazne  izvršit će se prisilnim putem FINA-e.”

Komentari (2)
Pogledajte sve

Trenirate strogoću na ljudima, a svojim neodgovornim postupcima ste zarazili tisuče ljudi – što na Plesu, što na Bregani. Fuj

i treba bezobrazne glu.pane oderati po džepu  a ako ponove izlazak onda pravac zatvor čim ozdrave!

New Report

Close