Kreće popularna vlak-linija, u dvije sezone su prevezli 150.000 ljudi, karte su u prodaji

Autor: Poslovni.hr , 11. svibanj 2022. u 11:31
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Očekuju još jednu uspješnu godinu i nadaju se kako će ovu priliku za putovanjem iskoristiti i hrvatski građani.

Češki željeznički prijevoznik Regiojet krenuo je s prodajom karata za ovosezonsku željezničku liniju iz Praga za Rijeku i Split. Vlakovi će krenuti 3. lipnja i voziti do 26. rujna, s time da će u srpnju i kolovozu u Hrvatsku stizati svakodnevno, a u lipnju i rujnu tri puta tjedno.

Regiojetovi vlakovi će na svojoj ruti iz Praga preko Brna i Bratislave prolaziti Zagreb, te ići dalje prema Rijeci i Splitu. Naime, u Ogulinu će se vlak podijeliti na dio koji ide za Rijeku i dio koji ide za Split. Putnike u Rijeci, Gračacu i Splitu će čekati autobusi s kojima će dalje moći do svih destinacija na obali. Povezujući autobusi na desetak destinacija na obali prevozit će putnike duž cijele jadranske obale.

Na povratku će vlakovi biti ponovo spojeni u jednu kompoziciju u Ogulinu i potom će vlak nastaviti dalje prema Pragu. Ukupni kapacitet vlakova trebao bi biti 600 putnika po vlaku, odnosno 15 vagona, piše DalmacijaNews.

Od svog pokretanja prije dvije godine vlakovi Regiojeta prevezli su više od 150.000 putnika u Hrvatsku, pa s pravom očekuju još jednu uspješnu godinu i nadaju se kako će ovu priliku za putovanjem iskoristiti i hrvatski građani.

Komentirajte prvi

New Report

Close