Kosor: Tražili su me da smijenim Bajića

Autor: Poslovni.hr , 23. prosinac 2012. u 14:38
Patrik Macek/PIXSELL

. Kosor kaže da je ona predložila Bajića 2010. godine za novi mandat i da je on imao njezino puno povjerenje.

Cilj policijske akcije kodnog imena Juda, koju je u mandatu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka naložio bivši ravnatelj policije Oliver Grbić, a proveo njegov zamjenik Milijan Brkić, bio je sabotiranje istrage o Fimi mediji i HDZ-u, neslužbeno doznaje Večernji list iz izvora bliskih tužiteljstvu.

U akciji Juda izlistavani su telefonski pozivi i praćeni novinari koji su pisali o aferi Fimi media, ali glavna meta te zloupotrebe policijskog aparata, otkrio je nalaz Unutarnje kontrole MUP-a, bio je nadzor glavnog državnog odvjetnika.

A da su neki u HDZ-u pod svaku cijenu željeli zaustaviti istrage protiv stranačkih kolega i stranke koju su tada čekali parlamentarni izbori, potvrđuju i riječi tadašnje predsjednice Vlade i HDZ-a Jadranke Kosor koja je Večernjaku otkrila da je od nje traženo da smijeni Bajića. Kosor kaže da je ona predložila Bajića 2010. godine za novi mandat i da je on imao njezino puno povjerenje i onda kao što ga ima i danas kao glavni državni odvjetnik.

“No netko drugi tražio je Bajićevu smjenu. Tko je to bio reći ću kad za to dođe vrijeme“, kazala je Kosor za Večernji list. Dodaje da joj Bajićeva smjena nije padala na pamet iako je imala mehanizme da pokrene taj postupak. Kosor kaže da je za njezina mandata Vijeće za nacionalnu sigurnost raspravljalo o curenju informacija iz istraga s obzirom na to da je zakonom određeno da one budu tajne.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close