Kosor pozdravila Ostojićevu istragu o navodnom prisluškivanju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. studeni 2013. u 15:15
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Bivša premijerka Jadranka Kosor pozdravila je danas odluku ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da pokrene istragu o navodima obrane Ive Sanadera da je prisluškivana dok je bila na premijerskoj dužnosti.

Bivša premijerka Jadranka Kosor pozdravila je danas odluku ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da pokrene istragu o navodima obrane Ive Sanadera da je prisluškivana dok je bila na premijerskoj dužnosti.

"Dobro je da je ministar unutarnjih poslova dao izjavu u kojoj nešto konstatira. Mene naravno zanima nastavak, svakako ne zbog mene, nego zbog institucije predsjednika Vlade i Vlade u cjelini", rekla je Kosor novinarima u Saboru.

Ministar Ostojić kazao je danas da bivša premijerka sigurno nije bila prisluškivana, ali da policija istražuje jesu li nad njom provođene "neke druge mjere".

Kosor je ponovila da stoji iza svake svoje poruke i razgovora koji je vodila kao premijerka.

"Sve je to bilo u jeku onog velikog posla kojeg smo provodili da bismo završili pregovore, osobito u poglavlju 23. Nikakve naloge nikome, ni jednoj instituciji i ni jednom pojedincu nisam davala za progon bilo koga, a jednako tako nisam ni izdavala naredbe da se zaustavi bilo što što su neovisne institucije radile. I to je činjenica koju treba do kraja istražiti i u ovom slučaju", naglasila je Kosor.

Još uvijek nije odlučila hoće li kao građanka tražiti zaštitu institucija.

"Vidjet ćemo što će sada napraviti ministar unutarnjih poslova i policija. Ja ću nakon toga odlučiti hoću li još nešto osobno kao građanka RH poduzimati, jer nadzor bilo čijih kontakata telefonom i putem poruka nije moguć, bez obzira o kome se radilo, bez naloga institucija. Jako je važno da se to sada do kraja razjasniti, ne zbog mene, nego zbog funkcioniranja pravne države u cjelini", rekla je Kosor.

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman izjavio je da nije upoznat s dokumentima koje je spominjala Sanaderova obrana.

Kazao je da bi Odbor taj slučaj istražio tek ako bi zaprimio zahtjev ili prigovor, što se do sada nije dogodilo.

"Mehanizam je takav da Odbor, bilo na prigovor građana, Vijeća za građanski nadzor ili od institucija može napraviti sam svoje povjerenstvo koje će napraviti takvu istragu", rekao je Tuđman, koji je spreman na takav nadzor ako dođe zahtjev.

Komentirajte prvi

New Report

Close