Na Visu su idealni uvjeti za uzgoj rogača, a potražnja za tom zdravom namirnicom raste, kaže vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) Nebojša Božanić, koji je nedavno potpisao ugovor s DM trgovinom o isporuci brašna od rogača na police tog trgovačkog lanca.
Komižanin Božanić na svom OPG-u ekološki uzgaja i prerađuje rogač do finalnog proizvoda. Godišnje proizvede oko 6000 vrećica u pakiranju od 300 grama, a u OPG-u je zaposlena njegova cijela obitelj.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Ovaj biznis mi se sviđa..opazila sam na otocima strance, kako uredno
šeću od drveta do drveta i proučavaju mediteranske biljke i drveća, a posebno stoje ko rogača..to valjda nisu nikad vidjeli…
Ne znam u čemu je razlika između otočnog i kupljenog u trgovinama..
ali, ću saznati……na pokusu oko nekog finog kolača.
Ne spominji cionističku marionetu Kitu, ako želiš da te se ozbiljno shvati.
Bogom dano podneblje a sve zapušteno okolo nas. Umjesto slatkih i sočnih suhih smokava iz našeg priobalja mi uvozimo suhe smokve iz Turske i Afrike vrlo slabe kakvoće.Onaj koji je okusio domaće duplo bi ih platio samo na policama za naše proizvode nama mjesta, jer bi morali biti malo skuplji, pa ne bi bili konkurentni stranim.Isto to vrijedi za suho voće iz unutrašnjosti.Treba pobuđivati naš svijet na oživljavanje našeg kamenjara pobudnim mjerama.Kako kaže naša Predsjednica treba nam impetus ili hrvatski pobuda, a ne poticaj, koji mi smrdi po “uticaju”!
Uključite se u raspravu