FOTO: Gospodarstvenik godine je Ante Vlahović, a događaj godine je nagodba vjerovnika u Agrokoru

Autor: Poslovni.hr , 03. prosinac 2018. u 10:46
Foto: Borna Filić / Pixsell

Nominirani za gospodarstvenika bili su Ante Vlahović, Đuro Horvat, Željko Kukurin, Marica Vidaković i Marin Pucar, a nominirani gospodarski događaji su nagodba vjerovnika u Agrokoru, početak gradnje Pelješkog mosta, suficit proračuna opće države, porezna reforma i privatizacija kutinske Petrokemije.

Večernji list i Poslovni dnevnik na prigodnoj svečanosti dodjelili su nagrade gospodarstvenika i gospodarskog događaja 2018. godine.

Stručni žiri za gospodarstvenika godine odabrao je Antu Vlahovića dok je za gospodarski događaj izabrana nagodba vjerovnika Agrokora. Čitatelji su za gospodarstvenika godine izabrali Marina Pucara iz Podravke, a za gospodarski događaj 2018. godine je početak gradnje Pelješkog mosta Prema glasovima čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika gospodarstvenik godine je Marin Pucar, a gospodarski događaj je početak gradnje Pelješkog mosta.

Nominirani za gospodarstvenika bili su Ante Vlahović, Đuro Horvat, Željko Kukurin, Marica Vidaković i Marin Pucar, a nominirani gospodarski događaji su nagodba vjerovnika u Agrokoru, početak gradnje Pelješkog mosta, suficit proračuna opće države, porezna reforma i privatizacija kutinske Petrokemije. Proglašenju gospodarstvenika i gospodarskog događaja nazočila je i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kazala je kako je ovaj izbor Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika važan jer ističe pozitivne primjere iz gospodarstva te da pokazuje da se trud isplati.

Govorila je i o ulozi države u poslovanju. Nada se da ćemo dostići države za kojima trenutno kaskamo.

– Iako se na reformama kontinuirano radi očito da zaostajemo – rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

– Moramo ubrzati i intenzivirati reforme koje mogu osigurati dugoročne i više stope gospodarskog rasta – kazala je. 

Poručila je i da nedostaje jasna vizija razvoja gospodarstva.  – Više sam puta naglašavala kako se moramo strateški opredijeliti za razvoj gospodarskih grana gdje imamo komparativne prednosti – dodala je.

Za kraj je govorila o izazovu nedostatka radne snage i katastrofalnim demografskim kretanjima.

– Nastave li se trendovi, broj osoba u radnom kontingentu smanjit će se na 1,8 milijuna – rekla je i dodala kako će broj starijeg stanovništva porasti. 

Komentari (7)
Pogledajte sve

uz ovakve nominacije (čast izuzecima, 2 kom) Švicarska nam odmiče još nekoliko svjetlosnih godina, možda ih tek predsjednica sustiže garderobom i modnim izričajima

Ajme koji smijeh.
El Chapo je posteniji poduzetnik od vecine gore nabrojanih.

propast hrvatskog gospodarstva

da li je netko za to dobio nagradu?

ili je previše nominiranih.

Nagodba vjerovnika Agrokora i Ante Vlahović ? ??
Što je to ? Utješna nagrada za milijardu gubitka Adrisa Nagodbom.
Gospodin Vlahović bi trebao odbiti tu nagradu.
I Nobelovu nagradu neki su odbijali primiti.

New Report

Close