Nisu dobili ni jedan jedini glas: Ovi kandidati nisu glasali čak ni sami za sebe

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2024. u 10:22
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U 11. izbornoj jedinici na listi Fokus i Republika po jedan glas su osvojili Josip Sabljak i Nada Sabljak, a samo oni će znati je li svatko od njih glasao za onog drugog ili pak samoga sebe.

Nešto više od 3.733.000 birača u srijedu je odlučivalo koji će ih zastupnici u iduće četiri godine predstavljati i tko će dobiti priliku formirati novu Vladu i upravljati državom.

Osim što neće činiti 11. saziv Hrvatskog sabora, neki od kandidata glasali nisu čak ni sami za sebe. Niti jedan jedini glas, naime nije dobila Zdenka Radičić koja je u 7. izbornoj jedinici bila 13. na listi A – HSP- Dražen Keleminec. Isto je prošao i njezin stranački kolega koji je bio na 10. listi za dijasporu Pavao Šimeg.

Nešto bolje od njih prošli su kandidati koji su, moglo bi se pretpostaviti, ipak glasali za sebe, ali to nije učinio nitko osim njih. A takvih je podosta. Sarafina Matković bila je na listi A – HSP – Keleminec u 5. izbornoj jedinici, Ruža Franjičević iz Stranke Ivana Pernara u 6. izbornoj jedinici također je dobila samo jedan glas. Vlatko Balaić iz Radničke fronte u 6. izbornoj jedinici osvojio je jedan glas, kao i Ivan Ganžulić s liste A – HSP – Dražen Keleminec, piše Dnevnik.hr

Tek jedan glas ima i Antonija Šmisl Matkić s liste Socijaldemokrati, IDS, PGS, Laburisti, Demokrati u 9. izbornoj jedinici. U istoj jedinici samo jedan glas osvojili su Nives Kaurloto-Vučinović i Gordana Milin s liste SHZ. U 10. izbornoj jedinici na listi SRP-a jedan glas osvojila je Biserka Adorić. U 11. izbornoj jedinici na listi Fokus i Republika po jedan glas su osvojili Josip Sabljak i Nada Sabljak, a samo oni će znati je li svatko od njih glasao za onog drugog ili pak samoga sebe.

Komentirajte prvi

New Report

Close