Kako će raditi škole? Fuchs se obratio javnosti

Autor: Poslovni.hr , 07. siječanj 2022. u 14:41
FOTO: Pixabay

Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite, Davor Božinović te ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, uoči početka škole u ponedjeljak te odluke o novim mjerama obratili su se javnosti.

“Škola počinje u ponedjeljak kako je i predviđeno. Vidite da je RH cijelo vrijeme inzistirala na tome da se škola cijelo vrijeme održava uživo, smanjili smo na najmanju mjeru online nastavu, koja ima i svojih negativnih strana bez obzira na to što je napravljena po svim standardima”, rekao je Radovan Fuchs.

“Mjere u školama ostaje kakve su i do sada  U 11. mjesecu smo donijeli odluku o tome da se pojačaju mjere na način da svi učenici od 5. razreda nadalje prilikom izvođenja nastave nose maske, bez obzira na razmak među učenicima. Mi smo imali dva metra, metar i pol, a u ovoj situaciji sada se ukida taj razmak, dakle svi nose maske. Djeca od 1-4 razreda ostaju u onim tzv. balončićima, uz izuzetke kad se ne može drugačije organizirati čuvanje djece”, dodao je.

Podsjetimo, u srijedu pa u četvrtak zabilježeno je najviše zaraženih od početka epidemije, točnije u srijedu 8.587, a u četvrtak 9.058 novozaraženih.

Božinović i Capak oko 15 sati trebali bi govoriti o mjerama, koje su proteklih dana najavljivali i ministar zdravstva, Vili Beroš, ali i premijer Andrej Plenković.

Komentirajte prvi

New Report

Close