Juričan ima kandidata za novog Glavnog državnog odvjetnika

Autor: Goran Jungvirth , 19. veljača 2020. u 13:12
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

‘On je vizionar i čovjek od djela, javno se kune u borbu protiv korupcije, štoviše, njegov Kontrolni ured izdao je Vodič za suzbijanje korupcije, 2015.’, stoji u Juričanovom prijedlogu kandidata predsjedniku Vlade RH i ministru pravosuđa.

Poznati filmski redatelj i predsjednički kandidat Dario Juričan, koji je u svojim djelima raskrinkao neke od glavnih aktera tajkunizacije te tzv. rođačkog kapitalizma u Hrvatskoj (filmovi: Gazda 1 i Gazda 2) i ovaj je put reagirao na trenutno najaktualniju aferu.

Podsjetimo Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić trenutno je u problemu koji bi mogao izazvati njegovu smjenu, ako se odluči da je u sukobu interesa kao član masonske lože.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u srijedu da očekuje ostavku Jelenića te je njegovo članstvo u masonskoj udruzi ocijenio neprihvatljivim.

Jelenić je pak izjavio da ne razmišlja o ostavci.

Juričanovo pismo u kojem predlaže ‘iskusnog majstora’ kao kandidata za novog Glavnog državnog odvjetnika prenosimo u cijelosti:

 

‘KANDIDAT ZA GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA!

Predsjedniče Vlade Plenkoviću, ministre pravosuđa Bošnjakoviću!

Postoji jedan iskusan majstor kojeg predlažem za novog glavnog državnog odvjetnika. On je vizionar i čovjek od djela, javno se kune u borbu protiv korupcije, štoviše, njegov Kontrolni ured izdao je Vodič za suzbijanje korupcije, 2015.

Taj poznaje pravosudni sustav izvana i iznutra, sve do Ustavnog suda. Dobro je upoznao sve sudove i djelatnike DORH-a. Sklon je udruženim poduhvatima, što je preduvjet za čelnu poziciju u bilo kojoj ozbiljnoj javnoj i državnoj tvrtki u RH. Omiljen je u kolektivu kojeg ne zaboravlja nagraditi specijalnim teretima.

Spreman je sutra uskočiti i počet delat!

On je Milan Bandić.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira

p.s.

Jedina mana mu je što se izbezumi kada vidi etikete na namještaju. Tada nije svoj.’, poručio je redatelj.

KANDIDAT ZA GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA!Predsjedniče Vlade Plenkoviću, ministre pravosuđa Bošnjakoviću!Postoji jedan…

Objavljuje Želim biti Milan Bandić predsjednik RHSrijeda, 19. veljače 2020.

Komentirajte prvi

New Report

Close