Ministar pravosuđa očekuje ostavku Dražena Jelenića

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2020. u 11:07
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je da ne razmišlja o ostavci.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u srijedu da očekuje ostavku glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića te je njegovo članstvo u masonskoj udruzi ocijenio neprihvatljivim.

“Neprihvatljivo je članstvo u ovakvoj udruzi građana, bez obzira što je ona registrirana prema zakonima. Njeno je djelovanje ipak prekriveno velom tajne, članstvo također, dakle, predstavlja određeni rizik za djelovanje glavnog državnog odvjetnika i drugih koji su članovi takvih organizacija”, rekao je Bošnjaković nakon sjednice užeg kabineta Vlade.

Potvrdio je novinarima da je razgovarao s Jelenićem, kazavši da očekuje njegovu ostavku.

“Hoće li on postupiti na taj način ili ne, to je njegova osobna odluka, ukoliko ostavke ne bude mislim da će Vlada tada pokrenuti postupak”, najavio je Bošnjaković dodavši da Vlada to želi brzo riješiti.

Ustvrdio je da Vlada nije znala za Jelenićevo članstvo u masonskoj udruzi prilikom imenovanja na dužnost.

“Nismo to znali, da smo znali odluke bi bile sasvim drugačije. To nam je neprihvatljivo, no time ne želim reći da je on donosio odluke pod utjecajem i refleksijom toga članstva”, kaže ministar pravosuđa.

Jelenić je nakon objave tjednika “Nacional” priznao da je od 2018. godine član masonske udruge Veliki Orijent Hrvatske, no smatra da time nije naštetio ugledu Državnog odvjetništva jer je svoj posao radio zakonito i isključivo po zakonu.

Izjavio je da ne razmišlja o ostavci zbog toga što je član masonske lože, jer se radi o zakonito osnovanoj udruzi koja se zalaže za boljitak u društvu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Opet upadam u članak,dobio sam dvije poruke, ali ih nikako ne mogu pročitati(na mom avataru se vidi).Tako,da mi je žao,sve sam probao ali ih ne mogu naći.Vjerovatno mi poslovni i to blokira.

Lijep pozdrav onima koji su mi poslali poruke,

P.S.Molim da mi ne šaljete poruke,sada ih imam već 5,ali ih ne mogu nikako pročitati,iz gore navedenoga razloga.

Hvala,

P.S.Sada imam deset poruka,ali ih ne mogu čitati,jer me blokira poslovni.Badava šaljete poruke,dali još neki čitaoc poslovnoga ima takav problem?

P.SNe šaljite mi poruke,već Vam pišem po ne znam koji put.Ne mogu ući u njih,blokiraju ih,a na avataru vidim da ih danas ima već 16,dok u porukama je nula.

Probajte me prihvatiti kao prijatelja,ako želite.Možda to prođe.

<p style=”box-sizing: border-box; margin: 5px 0px; padding: 0px; border: 0px; font-variant-numeric: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 14px; line-height: inherit; vertical-align: baseline; background-color: #ffffff;”>Ma dajte pa svi su oni članovi neke tajne organizacije. Šeks, Bandić, Mamić, Brkić, Kovač, Stier, Đakić, Kujundžić itd. Itd. Svi nekaj zidaju na ovaj ili onaj način. Samo je ovaj toliko nespretan da su ga otkrili,tj. Sam se otkrio.</p>
<p style=”box-sizing: border-box; margin: 5px 0px; padding: 0px; border: 0px; font-variant-numeric: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 14px; line-height: inherit; vertical-align: baseline; background-color: #ffffff;”>To su sve tipovi koji bi u nekom realnom sektoru ili nekoj poštenoj državi bili niko i ništa! Obični najamni pomoćni radnici. A ovako im imponira kad su članovi nekog tajnog kriminalnog udruženja gdje jedan drugog štite i pomažu na kriminalan način a sve u svrhu vlastitog probitka i zastite kriminala.</p>
<p style=”box-sizing: border-box; margin: 5px 0px; padding: 0px; border: 0px; font-variant-numeric: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 14px; line-height: inherit; vertical-align: baseline; background-color: #ffffff;”>Fuj Hrvatska…</p>

New Report

Close