Josipović: Nije dobro kad ministri daju ostavke, ali vlada je stabilna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. ožujak 2013. u 16:41
Ivo Josipović; Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Kako je rekao predsjednik Josipović, u slučaju izlaska IDS-a iz koalicije ne bi došlo do krize parlamentarne većine, jer vladajuća koalicija u Saboru ima većinu, “te bi vlada ostala stabilna”.

 Komentirajući ostavku ministra turizma Veljka Ostojića, predsjednik Ivo Josipović danas je na Plitvicama rekao kako ni za jednu vladu nije dobro kada ministri daju ostavke, pa ni za ovu, no budući da vladajućoj koaliciji nije ugrožena parlamentarna većina vlada ostaje stabilna.

Kako je rekao predsjednik Josipović, u slučaju izlaska IDS-a iz koalicije ne bi došlo do krize parlamentarne većine, jer vladajuća koalicija u Saboru ima većinu, "te bi vlada ostala stabilna".

Naime, nakon izlaska Damira Kajina iz IDS-a ta stranka u Hrvatskom saboru ima dva zastupnika i njezin mogući izlazak iz koalicije ne bi narušio parlamentarnu većinu.

Predsjednik Josipović je rekao i kako treba voditi računa i o tome da smo zbog lokalnih izbora u vremenima političkih previranja.

"Na potezu je premijer da izabere novog ministra, bilo iz IDS-a, ako stranka ostane u vladi, bilo iz SDP-a ili neke od partnerskih stranaka", kazao je Josipović.

Zamoljen od novinara da komentira disonantne tonove u vladi, predsjednik je odgovorio "da ima problema o kojima ljudi različito misle i bistre ih" i on to, kako je rekao, "ne bi uzimao samo po sebi za neko zlo". Dodao je kako je druga stvar što se jednom usvojene odluke, bez obzira na prethodna razmišljanja, moraju odlučno provoditi.

Na pitanje o navodnom nesporazumu između njega i premijera Zorana Milanovića o mjestu potpisivanja ugovora o gospodarskoj suradnji s Azerbajdžanom, kako to pišu neki mediji, predsjednik je rekao: "Ne mogu vjerovati da se mediji bave time gdje će se potpisati ugovor.

"Moja služba protokola time se ne bavi i na to pitanje nisam potrošio ni sekundu radnog vremena. Vlada će potpisati svoje ugovore gdje želi, a ako želi da to bude u nazočnosti predsjednika onda će se to potpisati u Uredu predsjednika", kazao je Josipović. Kako je istaknuo najvažnije je da se potpiše dobar ugovor, na čemu je čestitao hrvatskoj vladi.

Komentirajte prvi

New Report

Close