Još uvijek imate šansu: Evo kako do 9.000 eura poticaja za kupnju električnog vozila

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2024. u 10:15
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ove je godine novost da se poticaj može dobiti samo za vozila čija cijena ne prelazi 50.000 eura.

U ponedjeljak 22. travnja u 9 sati, nakon skoro dvije godine, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost primat će prijave za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila. Podsjetimo, može se aplicirati za poticaj do 9000 eura za električna osobna vozila, 5000 eura za plug-in hibridna osobna vozila i do 2500 eura za električne motocikle, mopede i četverocikle, piše Večernji list.

Ako ste zainteresirani, a još niste “zakaparili” ekološko vozilo za koje namjeravate uzeti poticaj, sada je zadnji čas jer se, kao i u dosadašnjim krugovima javnih poziva, očekuje mnogo prijava. Fond je osigurao budžet od 15 milijuna eura, a sustav je takav da se prijavljivati mogu građani s valjanom dokumentacijom i to putem ovlaštenih trgovaca, dok se proračun od 15 milijuna eura “ne probije”.

Kako je 15 milijuna eura dovoljno za 1666 punih poticaja od 9000 eura, a u dosadašnjim javnim pozivima je bilo više zainteresiranih nego dostupnog novca, pa nije nevažno ni koji ste na listi pojedinog trgovca koji se javlja na javni poziv umjesto vas. Ove je godine novost da se poticaj može dobiti samo za vozila čija cijena ne prelazi 50.000 eura, a iznos poticaja ne može biti veći od 40 posto cijene vozila. Večernji list donosi vodič kako se prijaviti na javni poziv Fonda i kupiti ekološko vozilo uz sufinanciranje države.

Vodič Večernjeg lista pročitajte >>OVDJE.

Komentirajte prvi

New Report

Close