Jarnjak: Sve sam radio po zakonu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. listopad 2013. u 13:41
Ivan Jarnjak; Photo: Matija Topolovec/PIXSELL

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak odbacio je danas optužbe bivšeg premijera i predsjednika stranke Ive Sanadera.

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak odbacio je danas optužbe bivšeg premijera i predsjednika stranke Ive Sanadera da ga je u slučaju Fimi media inkriminirao lažnim iskazom iako ga je nakon dolaska na vlast spasio od haškog progona, rekavši da je u oba slučaja sve radio po zakonu.

Opovrgavajući Sanaderove tvrdnje vezane uz slučaj Fimi media Jarnjak je Hini izjavio da je, što se tiče materijalno-financijskog poslovanja stranke, sudjelovao u zakonitom dijelu, kao i svi drugi glavni tajnici HDZ-a.

"Potpisivao sam i neke ugovore za pjevače, što je isplaćeno sa žiro računa stranke. To je bilo transparentno", kazao je. Naglasio je i da su svake godine Državnoj reviziji davali izvješće o materijalno-financijskom poslovanju stranke i nije bilo nikakvih prigovora. Sva izvješća prihvaćena su i u Hrvatskom saboru, dodao je Jarnjak.

Bivši glavni tajnik HDZ-a rekao je da se Sanaderu i ne sudi za dio zakonitog poslovanja HDZ-a, već za ono što je radio pored toga i za što ga terete sudionici uključeni u to.

"Ja u to nisam bio uključen i ne bi' se štel mešat ni sada", kazao je.

Osvrćući se na Sanaderovu tvrdnju da ga je nakon dolaska na vlast spasio od haškog progona, Jarnjak je rekao da je s haaškim istražiteljima razgovarao dva dana te da su nešto našli, sigurno bi ga i optužili. "Sve sam radio po zakonu i nisu me mogli optužiti", istaknuo je.

Navodeći razliku između svjedoka i optuženika, Jarnjak je rekao da svjedok po zakonu mora govoriti istinu dok se optuženik može braniti i lažima ukoliko mu je to u interesu.

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u današnjem nastavku iznošenja svoje obrane u slučaju Fimi media kazao je da je Jarnjak svojim iskazom u Uskoku samo desetak dana prije podizanja optužnice od osumnjičenika postao svjedok, iako su sve navodne nezakonitosti u HDZ-u počinjene u njegovom djelokrugu.

Dodao je i da je Jarnjak trgovao s Uskokom kao i neki drugi optuženici, misleći da će tako proći bolje nego da kažu istinu, iako je Sanader nakon što je postao premijer od haške tužiteljice Carle del Ponte zatražio da Jarnjaka izuzme iz optužnica za ratni zločin.

Komentirajte prvi

New Report

Close