Izuzetno gust promet prema moru, stvaraju se kolone, na Lučkom rampa u 10 minuta dvaput pala na aute

Autor: Poslovni.hr , 24. srpanj 2021. u 13:16
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Pojačan je promet na svim važnijim cestovnim pravcima uz povremene zastoje i vožnju u koloni, osobito u smjeru mora

Vrhunac je turističke sezone, a osim po broju dolazaka u našu zemlju, primjetan je i po gužvama na prometnicama. Ovaj je vikend na HAK-ovu kalendaru, kad je riječ o gustoći prometa, označen crvenom bojom.

Kako je javio HRT, ondje je kolona vozila koja se kreću prema moru duga između 2 do 3 km, dok je na ulazu u Zagreb oko kilometra. Od ponoći do 11 sati ušlo je 23 tisuće vozila, a jučer tijekom dana nešto više od 50.000 vozila. U usporedbi s istim petkom 2019. to je čak za 10 posto više.

U deset minuta na Lučkom su se dogodile dvije situacije da su automobili stranih registracijskih oznaka – austrijskih i mađarskih – prebrzo prošli kod naplate ENC-a te im je rampa pala na automobile. Vozač automobila mađarskih registarskih tablica u trenutku javljanja još uvijek je bio na mjestu događaja s uništenim vjetrobranom.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Cijeli dan HAK očekuje pojačan promet na cestama u smjeru mora, ali isto tako i prema unutrašnjosti, kao i u samome priobalju.

Pojačan je promet na svim važnijim cestovnim pravcima uz povremene zastoje i vožnju u koloni, osobito u smjeru mora na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, kod čvora Matulji, na Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija i kod tunela Učka, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima te u trajektnim lukama i pristaništima.

Komentirajte prvi

New Report

Close