Izabrano vodstvo Hrvatske mreže poslovnih anđela i investitora

Autor: Poslovni.hr , 14. listopad 2022. u 14:03
Foto: CRANE

Uz izbor novog-starog vodstva jednoglasno su prihvaćena i sva izvješća te planovi rada.

Na redovitoj izbornoj skupštini jedne od najstarijih Europskih udruga poslovnih anđela i investitora izabrano je novo vodstvo za mandatni period od četiri godine. Hrvatsku mrežu poslovnih anđela i dalje će voditi dosadašnji dugogodišnji predsjednik Davorin Štetner dok se Upravnom odboru uz poznate investitore i poduzetnike Sašu Cvetojevića, Adriana Ježinu i Davora Tremca pridružio Borislav Vujović, vlasnik i direktor jedne od najvećih agencija za nekretnine – Opereta.

Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE osnovana je 2008. godine i kao takva jedna je od najstarijih udruženja poslovnih anđela Europe. Članstvo joj čine redom vrhunski i uspješni poduzetnici, manageri i investitori. Članovi CRANE-a dosad su u hrvatske startupe u 14 godina investirali preko 50 milijuna kuna. U posljednjih 14 godina CRANE je aktivno sudjelovao u kreiranju brojnih politika te strategija kako bi Hrvatska postala boljim mjestom za investitore i poduzetnike, a članovi CRANE-a obnašali su i obnašaju savjetničke dužnosti predsjednika država, ministara, Vlada te ostalih institucija.

“CRANE je iznimna skupina ljudi koji čine razliku i zaista je veliko zadovoljstvo dobiti povjerenje za novi mandat. Iza nas su dvije čudne, pandemijske godine u kojima smo imali prilike promisliti o daljnjim aktivnostima CRANE-a te smo odlučili u naš rad objediniti i sva područja investicija budući naši članovi upravljaju kapitalom većim od četiri milijarde kuna te investiraju u brojna područja uz startup investicije koje i dalje ostaju važan dio investicijskog portfelja”, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE.

“Iznimna je čast pridružiti se vodstvu ovako ugledne institucije te vjerujem da ćemo zajedno napraviti još više! Svijet se nalazi u izazovnom periodu, a svaka kriza investicijska je prilika. Veselim se suradnji s iskusnim kolegama, a moje će iskustvo u području investicija u nekretnine dodatno osnažiti CRANE” , izjavio je Borislav Vujović, član Upravnog odbora Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE.

Uz izbor novog-starog vodstva jednoglasno su prihvaćena i sva izvješća te planovi rada, a za tajnika CRANE-a opet je izabran Vlaho Miloslavić. Skupština koja se održala u Business Clubu 5 u zagrebačkom Sky office-u je zahvalila na angažmanu i dosadašnjim članovima Upravnog odbora Hrvoju Prpiću te Zdravku Novoselu.

Komentirajte prvi

New Report

Close