Iz HGK poručuju: Važno je da ne dođe do skraćivanja radnog vremena trgovina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. prosinac 2020. u 16:11
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je danas da se ovih dana očekuju nova pravila za trgovine.

Iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) u ponedjeljak su, komentirajući najavu uvođenja novih epidemioloških mjera za trgovine, poručili kako je važno da ni u kom slučaju ne dođe do skraćivanja radnog vremena prodavaonica.

Dosadašnja pandemija koronavirusa pokazala je da su trgovci odgovorni gospodarstvenici, koji se pridržavaju svih epidemioloških mjera, štiteći zdravlje svih u lancu opskrbe, i krajnje osiguravajući sigurnu kupnju potrošačima, kazali su u Komori.

“Trgovci ističu da je važno da se osigura kontinuitet poslovanja te da ni u kom slučaju ne smije doći do skraćivanja radnog vremena prodavaonica, jer je praksa iz proljeća pokazala da je mjera skraćivanja radnog vremena dovela do pritiska potrošača na prodavaonice”, navode.

Iz Komore napominju kako valja uzeti u obzir činjenicu da je prosinac mjesec velikih blagdana, obiteljskih druženja, kad je i inače tradicionalno posjet trgovinama veći.

“Glede eventualne mjere o kojoj je bilo riječ na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite u kojem je spomenut prijedlog jedan čovjek na 10 četvornih metara, trgovci će se kao i dosad u cilju očuvanja zdravlja ljudi i kontinuiteta poslovanja, pridržavati mjera Stožera”, ističu iz HGK.

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je danas da se ovih dana očekuju nova pravila za trgovine.

“U ovom trenutku se razgovara s predstavnicima trgovina koji idu u smjeru dodatnih ograničavanja broja kupaca koji mogu biti u jednoj trgovini, ali sve se radi u razgovorima s predstavnicima tih djelatnosti”, istaknuo je na novinskoj konferenciji Stožera. Dodao je i da ne očekuje da bi broj osoba u trgovinama bio ograničen na jednu osobu na 10 četvornih metara.

Komentirajte prvi

New Report

Close