Sve srednje škole online, rast plaća zdravstvenim djelatnicima, veće božićnice državnom i javnom sektoru

Autor: Poslovni.hr , 07. prosinac 2020. u 15:28
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kad je riječ o školama, većina županija će zatražiti od Ministarstva da se idući tjedan škola prebaci online za srednje škole.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom će svima koji sudjeluju u borbi protiv bolesti covid-19 osigurati dodatak na plaće.

To bi trebalo ispraviti i nepravdu onim liječnicima koji rade s oboljelima od koronavirusa, a ovih su dana dobili manje plaće. Nekima od njih to je smanjenje bilo i do 20 posto.

“Kad je riječ o školama, većina županija će zatražiti od Ministarstva da se idući tjedan škola prebaci online za srednje škole. Svi će biti van sustava dolaska u škole od 14. prosinca do 18. siječnja”, objavio je Plenković.

10 posto veća plaća

Na Vladi je donesena i odluka o nagradi od 10 posto osnovne plaće zdravstvenim i socijalnim djelatnicima kao i pripadnicima zdravstvene službe Oružanih snaga RH koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti covid-19 te službenicima koji rade u kaznenim tijelima
“Božićnice za državni i javni sektor bit će isplaćene 18. prosinca, podignute su s 1000 na 1500 kuna”, rekao je Plenković.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da je 4. prosinca bolnicama dana uputa o dodatku za posebne uvjete rada svima koji rade s COVID-19 bolesnicima.

“Hrvatska je rema incidenciji među najgorima u Europi. Pritisak na zdravstveni sustav je velik, no uspješno odgovaramo zahtjevima. Otvorili smo dva dodatna covid odjela u KBC-u Rijeka i Krapinskim toplicama. Dajemo svoj maksimum. Apeliram na pridržavanje mjera”, rekao je Beroš.

Komentirajte prvi

New Report

Close