Iz DZS-a istaknuli pravilo samopopisivanja, do sada se popisalo više od milijun i pol građana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. rujan 2021. u 09:19
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Državni zavod za statistiku provodi popis stanovništva u dvije faze.

U prvoj fazi provedbe popisa stanovništva u Hrvatskoj do subote, 25 rujna u 15 sati uspješno se samopopisalo više od 1.157.000 građana, izvijestio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Najviše samopopisanih je u Gradu Zagrebu – njih 354.919, a slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 115.159 i Primorsko-goranska županija sa 100.372 samostalno popisanih.

Građani u prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj mogu do 26. rujna samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani.

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo, kažu u DZS-u, napominjući da takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Državni zavod za statistiku provodi popis stanovništva u dvije faze – od 13. do 26. rujna samostalnim popisivanjem stanovništva u elektroničkom sustavu e-Građani, te od 27. rujna do 17. listopada kada će popisivači popisati sve koji se nisu samostalno popisali.

U drugoj fazi, od 27. rujna do 17. listopada, popisivanje će provoditi popisivači na terenu, osobnim intervjuom sa stanovništvom te uz pomoć prijenosnih računala.

Komentirajte prvi

New Report

Close