J. Kosor: Neću ući u klub nezavisnih zastupnika

Autor: Agencija VLM , 13. ožujak 2013. u 13:35
Don Ivan Grubišić (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)

Grubišić tvrdi da je poziv uputio na zamolbu tajnika Sabora, a J. Kosor kaže kako je s tajnikom razgovarala samo o mogućnosti da joj se nađe neki “stol i stolac”.

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika Ivan Grubišić pozvao je Jadranku Kosor da se pridruži njegovom klubu s obzirom da je bezuvjetno isključena iz HDZ-a.

– To bi bila tehnička suradnja poput one koju klub ima s Damirom Kajinom, a o nastupima uime kluba bi se morala dogovarati sa mnom – rekao je Grubišić koji tvrdi da je poziv J. Kosor uputio na prijedlog tajnika Sabora.

– Ja u klub zastupnika gospodina Grubišića neću ući kad završi ovaj proces u HDZ-u – izjavila je J. Kosor i dodala kako taj proces još nije završio.

Objasnila je kako je s tajnikom Sabora razgovarala samo o mogućnosti da joj se za prvo vrijeme nađe "neki stol i stolac" za kojima bi se mogla pripremati za rasprave, no naglašava kako o tome nikakva odluka nije donesena. Grubišiću se zahvalila što joj je otvorio vrata svog kluba, ali je naglasila kako nakon što završi proces u HDZ-u neće ulaziti ni u koji drugi klub.

– Proces mog izbacivanja iz HDZ-a još nije završio, unatoč nekim spinovima i pričama. Ja sam jučer dobila presudu, dakle preuzela sam je, i zbog niza okolnosti koje su navedene u toj tzv. presudi, kao i zbog niza drugih okolnosti koje su se u međuvremenu dogodile, odlučila sam iskoristiti mogućnost i žaliti se na tu tzv. presudu tijelu koje je odobrilo pokretanje tog postupka a to je predsjedništvo HDZ-a – rekla je J. Kosor.

Na pitanje razmatra li o uzimanju nekog ureda u Demetrovoj ulici, nedaleko Sabora, J. Kosor je rekla kako u ovom trenutku ništa ne razmatra nego da će raditi tamo gdje joj tajništvo Sabora dodijeli prostor za prvo vrijeme.

Izvijestila je medije kako je promijenjen raspored sjedenja u sabornici te da su je preselili "na vrh, negdje tamo".

– Vidim da na mjestu na kojem sam sjedila sjedi jedan od mojih sudaca – rekla je J. Kosor, aludirajući time na Josipa Borića koji sjedi na njenom dosadašnjem mjestu.

Dodala je i kako nije istina da će izbacivanjem iz HDZ-a izgubiti auto i vozača koji joj je davala stranka i naglasila je kako nikad nije koristila stranački auto i vozača, pa čak ni kad je bila predsjednica stranke, nego da se vozila u autu Vlade. 

Grubišić dao podršku Petru Pranjiću

Konferenciju za medije održao je kako bi dao podršku Petru Pranjiću kao kandidatu za župana Osječko-baranjske županije te kako bi odbacio glasine da surađuje sa SDP-om u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Najavio je i početak svoje kampanje za splitsko-dalmatinskog župana koja će imati slogan "Susret u dijalogu", tijekom koje će razgovarati s građanima o problemima koji ih muče i kako ih riješiti.

Pranjić je naglasio kako nije politički ukaljan a jedna od glavnih stvari za koju bi se borio kao župan bila bi da se ukine rad nedjeljom.

– Rad nedjeljom – dokle seže prokletstvo trulog kapitalizma. Borit ću se da župnija bude prva koja će zabraniti rad nedjeljom – rekao je Pranjić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

imaš moj glas[emo_palacg]

New Report

Close