Imamo 52 nova slučaja zaraze, Kutina je novo žarište, svi su zaraženi na istom mjestu

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2020. u 15:30
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 930.

Među njima je 89 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 5 pacijenata.

Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3272 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 113 preminulo, a 2229 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 4709 osoba.

Do danas je ukupno testirano 86 860 osoba, od toga 866 u posljednja 24 sata.

Nakon što je Nacionalni stožer objavio da imamo 52 nova slučaja, sisačko-moslavački stožer javio je o još sedam novozaraženih na području te županije.

“Nakon upravo pristiglih nalaza, u Sisačko-moslavačkoj županiji imamo još sedam novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Šest osoba je s područja grada Kutine, dok je jedna s područja Općine Martinska Ves. Osobe s područja grada Kutine imaju isti izvor zaraze.

Svi kontakti se stavljaju u zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući. Molimo sve žitelje Sisačko-moslavačke županije neka se pridržavaju uputa i preporuka Nacionalnog stožera jer uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih nas”, objavili su.

Komentirajte prvi

New Report

Close