FOTO: I Reuters piše o dolasku Čeha vlakom u Hrvatsku, turiste dočekali ministar i gradonačelnik

Autor: Poslovni.hr , 01. srpanj 2020. u 12:11
Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Reuters piše kako je prodano više od 30.000 karti, a linija će voziti do rujna. Također napominju kako je direktna linija vlakom ukinuta prije dvije godine jer nije bila profitabilna.

Reuters je sinoć objavio tekst o dolasku tisuća Čeha na Jadransku obalu vlakom u vožnji koja traje 15 sati.

Tisuće Čeha kupili su karte za vožnju vlakom od 15 sati do Hrvattske, piše Reuters u članku o dolasku Čeha u Hrvatsku.

U utorak su prvi Česi krenuli prema destinaciji za odmor koja je dugo omiljena u toj državi. Reuters piše kako je prodano više od 30.000 karti, a linija će voziti do rujna. Također napominju kako je direktna linija vlakom ukinuta prije dvije godine jer nije bila profitabilna.

Od 11. srpnja vlak će voziti svakog dana te prevoziti do 560 putnika koji će moći kupiti karte u spavaćem ili sjedećem vagonu. Početna cijena karte iznosi 24.95 eura.

“Ovaj put sam nekoliko puta prošao automobilom…. I ovo mi je jako udobna opcija i čak neki tip avanture. O tome volim razmišljati kao o novom načinu da vidim more”, rekao je Jan Vrana za Reuters o putovanju vlakom sa suprugom i sinom, prenosi N1.

Česi tu također gravitirali prema Hrvatskoj i tijekom Hladnog rata kada je Hrvatska bila dio Jugoslavije, navodi Reuters. Reuters piše i kako je jadranska obala tradicionalno omiljeno odredište za češke turiste koji tu dolaze od početka 20. stoljeća.

Podsjetimo, prvi turistički vlak češke tvrtke RegioJet jutros nešto iza 10 sati stigao je u Rijeku. Kako su javili iz kompanije, sve karte su bile rezervirane, a u vlaku je preko 500 putnika.

Prvi vlak RegioJeta stigao iz Praga u Rijeku s više od 500 putnika!

Službeno priopćenje o dolasku čeških turista izdala je i Hrvatska turistička zajednica, a na dočeku vlaka bili su visoki dužnosnici.

'Prvi vlak češkog prijevoznika RegioJeta, koji će od srpnja do kraja kolovoza prometovati na relaciji Prag-Brno-Bratislava-Ljubljana-Rijeka, uspješno je stigao na željeznički kolodvor u Rijeci zajedno s više od 500 čeških, slovačkih i slovenskih turista koji su bili dijelom ovog premijernog putovanja. Vlak je dočekala hrvatska delegacija predvođena direktorom HTZ-a Kristjanom Staničićem, ministrom turizma Garijem Cappellijem, gradonačelnikom grada Rijeke Vojkom Obersnelom, direktorom Predstavništva HTZ-a u Pragu Dubravkom Miholićem te direktorom TZ Rijeka Petrom Škarpom', stoji u priopćenju.

„Ponosni smo na suradnju s RegioJetom koji je prepoznao važnost povezivanja Češke, Slovačke, ali i Slovenije s Hrvatskom koja na tim tržištima uživa status jedne od najomiljenijih i najpopularnijih inozemnih turističkih destinacija. Ova željeznička trasa značajno će doprinijeti turističkim tijekovima između naših zemalja, a navedeno potvrđuje i podatak o prodaji više od 30 tisuća karata u prvih desetak dana prodaje. U ovom trenutku Češka se nalazi na odličnom trećem mjestu inozemnih tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet, dok se Slovačka nalazi na osmom mjestu“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić prilikom dočeka prvog vlaka nadodavši kako je najava današnjeg događaja objavljena i u The New York Times čime je dodatno skrenuta pažnja na Hrvatsku.

Komentari (2)
Pogledajte sve

https://www.youtube.com/watch?v=E7FHNm1xLvY

Objava čeka odobrenje

New Report

Close