HZZO je odobrio podmirenje troškova za Mirelu Čavajdu

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2022. u 08:24
Foto: Robert Anic/PIXSELL

HZZO je potvrdio da je odobreno podmirenje troškova zahvata i platit će sve po dobivanju računa u slučaju trudnice Mirele Čavajde. Podsjetimo, u šestom mjesecu trudnoće rečeno joj je da nosi dijete s malignim tumorom. Ona želi obaviti prekid trudnoće u susjednoj Sloveniji.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je prošlog četvrtka da pacijentica Mirela Čavajda nije odbijena u Petrovoj bolnici već njezina želja da izvrši prekid trudnoće na određeni način, koji se u ovom trenutku u Hrvatskoj ne radi.

– Ako je odluka gospođe Čavajde da se zahvat učini izvan Hrvatske, zdravstveni sustav će to podržati te će troškove snositi HZZO, kao i kod svih drugih slučajeva kada se medicinski zahvati hrvatskih osiguranika iz opravdanih razloga obavljaju u inozemstvu, poručio je tada.

Slučaj trudnice Mirele Čavajde, kojoj su liječnici odbili napraviti prekid trudnoće u 26. tjednu unatoč tome što je bebi otkriven tumor na mozgu, uznemirio je javnost i podijelio struku.

Održali su se i prosvjedi u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom i svim ženama kojima su u Hrvatskoj uskraćeni zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi.

Komentirajte prvi

New Report

Close