HUP podržava najavu Vlade o nastavku gospodarskih mjera i nakon lipnja

Autor: Objava za medije , 19. svibanj 2020. u 09:23
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) podržava najavu Vlade o donošenju novih mjera za gospodarstvo i nakon lipnja, a kojima će fokus biti osiguravanje likvidnih sredstva nužnih za poslovanje i plaće radnika.

Predstavnici HUP-a jučer su održali sastanak s Vladom RH, a neke od tema koje poslodavci zagovaraju i o kojima se razgovaralo bile su očuvanje radnih mjesta u budućnosti, pitanje likvidnih sredstava za pokretanje gospodarstva, okretanje prema domaćoj potrošnji na način da država i lokalne sredine ne zaustave investicije, kao i značajnije okretanje prema domaćim proizvodima.

„Ulazimo u vrijeme kada svi mogu raditi i ostvarivati poslovnu aktivnost i u tom smjeru će, osim osiguranja radnih mjesta, glavni prioritet biti likvidnost. Nastavljamo razgovarati s Vladom o mjerama kako tu likvidnost ostvariti, kroz različite oblike jamstva države i EU fondove, te o nizu drugih prijedloga. Važna stavka je i pitanje povećanja potražnje kako bi poslodavci mogli nastaviti raditi i opstati“, poručila je Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.

HUP nastavlja razgovarati s Vladom i oko daljnjih smanjenja parafiskalnih nameta kako bi se smanjili troškovi poslovanja, a likvidnost usmjerila u plaće radnika i poslovanje. Teme na kojima će HUP nastaviti inzistirati su prilagodba Zakona o radu, reforma pravosuđa, zatim teritorijalni ustroj te sveobuhvatna reforma zdrastvenog sustava koja uključuje i definiranje odnosa privatnog i javnog zdravstva.

Poslodavci će inzistirati i da se nakon korona-krize nastavi s digitalizacijom države te da se na ovom iskustvu gradi nova struktura javne uprave.

Komentirajte prvi

New Report

Close