Hilton stiže na Kvarner: Upravljati će luksuznim kompleksom češkog investitora

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2019. u 12:11
Foto: Getty Images

Kompleks se proteže na 18.000 m², imat će 25.000 m² zatvorenog prostora i preko 500 ležajeva, što u hotelu, što u vilama.

Ugovor o ovoj akviziciji upravo se potpisuje u resortu Costabella. Hotel Hilton u resortu Costabella imat će 5 zvjezdica, piše rijecanin.rtl

Danas se u Rijeci potpisuje jedan od najvažnijih ugovora u povijesti riječkoga turizma: ugovor o preuzimanju hotela u hotelskom resortu Costabella (u izgradnji) potpisuju predstavnici Hiltona, ponajveće i jedne od najslavnijih hotelskih kuća u svijetu!

Resort Costabella, čija je izgradnja započela prije dvije godine, bit će kapaciteta 198 smještajnih jedinica u hotelu i vilama – 132 sobe u hotelu i 66 smještajnih jedinica u vilama!

Podsjetimo, investitor hotelskog resorta Costabella je tvrtka JTH Costabella češkog investitora Jaroslava Trešnaka.

Potpisivanju ugovora o predaji hotela u resortu Costabella na upravljanje hotelskom lancu Hilton danas nazoče gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, njegovi zamjenici Marko Filipović i Nikola Ivaniš te predsjednika Gradskog vijeća Andreja Poropata te drugi uzvanici.

Nakon iskopa obavljenih 2017./2018. godine, kada je iskopano gotovo 70.000 m³ kamenog materijala, koji je djelomično poslužio kao nasip za izgradnju nove plaže, u lipnju prošle godine započeta je gruba gradnja, odnosno gradnja željeznobetonske-monolitske konstrukcije, uključujući instalacije. Radove izvode tvrtke KAMGRAD d.o.o. i GP KRK d.d. s planiranim završetkom krajem ovoga mjeseca.

Kompleks se proteže na 18.000 m², imat će 25.000 m² zatvorenog prostora i preko 500 ležajeva, što u hotelu, što u vilama.

Kompleks će raspolagati 30-metarskim hotelskim bazenom, dječjim bazenom i jacuzzijem te wellnes zonom površine preko 4.000 m². Vanjski grijani bazen bit će dug 50 m.

Od bazena vodit će lift i put ispod šetnice do 200 m duge plaže i koja će imati malo privezište za najam turističkih plovila te tri mola, između kojih će biti dvije šljunčane plaže od po 80 metara dužine.

Od potpisnika ugovora danas se moglo čuti kako će Hilton u resortu Costabella biti jedan od najmodernijih i najboljih Hiltonovih hotela u ovom djelu Europe!

“Zahvaljujući ovoj investiciji, Rijeka će na izuzetno atraktivnoj lokaciji dobiti moderan turistički kompleks koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i biti značajan vjetar u leđa daljnjem razvoju riječkog turizma“, izjavio je gradonačelnik Vojko Obersnel prilikom jednog obilaska gradilišta resorta Costabella.

Grad Rijeka će do konca godine sanirati Opatijsku cestu kako bi se, između ostalog, omogućio normalni ulaz i izlaz ovom objektu.

Po završetku grubih građevinskih radova, radovi na unutarnjem uređenju odvijat će se do prosinca 2019.  a hotelski resort Costabella trebao bi biti otvoren u proljeće 2020. godine.

Procjenjuje se da je cijela investicija u resort “teška” preko 80 milijuna eura i nakon otvaranja presudno će doprinijeti daljnjoj promociji Rijeke kao turističke destinacije!

Komentari (1)
Pogledajte sve

odlično

New Report

Close