Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira međunarodnu konferenciju

Autor: Poslovni.hr , 17. ožujak 2019. u 11:11
Foto: Getty Images

U okviru konferencije će se također održati Simpozij za doktorande.

Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ima čast organizacije Međunarodne konferencije na temu održivog razvoja materijala, sustava i građevina i proljetnog godišnjeg sastanka međunarodne organizacije RILEM (Internacionalna organizacija svjetskih znanstvenika i stručnjaka u građevinarstvu sa sjedištem u Parizu). Konferencija će se održati u Rovinju, u hotelu Lone, od 20. do 22. ožujka 2019. godine. Događaj se također organizira u sklopu proslave 100. godišnjice Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na konferenciji će biti prisutno više od 450 sudionika iz 50 različitih zemalja. S obzirom da se konferencija odvija pod okriljem renomirane međunarodne organizacije RILEM te da su u samu organizaciju događaja, uz lokalne organizatore s Građevinskog fakulteta, uključeni vodeći svjetski stručnjaci iz specifičnih područja, očekujemo da će ovo biti jedan od najvažnijih znanstvenih i stručnih događaja 2019. godine u području građevinarstva u svijetu.

Teme konferencije su:
Novi građevinski materijali
Energetska učinkovitost zgrada
Trajnost, monitoring i sanacija građevina
Izazovi u projektiranju i upravljanju građevinama
Nove metode karakterizacije materijala i građevina

U okviru konferencije će se također održati Simpozij za doktorande.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gđe. Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, American Concrete Institute (ACI) i International Association for Bridge and Structural Engineering (IABSE).

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jedno je sigurno, piti i jesti znaju, a za drugo baš i nisam siguran.
Alarmantno raspadajuće stanje Građevinskog Fakulteta posljedica je nepotizma i korupcije.
Čak su izgubili i Pelješki most, a od njihove samohvale se čini kao da im “cvatu ruže”.
Žalosno je da nekad jedan od najboljih fakulteta je danas u raspadajucem stanju.

New Report

Close