Gradsko vijeće spasilo KK Split od stečaja, prihvatilo rebalans i novo zaduženje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. prosinac 2012. u 20:49
Photo: Tino Juric/PIXSELL

Dionice Košarkaškoga kluba Splita vrijedne tri milijuna kuna kupit će grad Split, odlučili su na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća.

Dionice Košarkaškoga kluba Splita vrijedne tri milijuna kuna kupit će grad Split, odlučili su na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća velikom većinom splitski vijećnici, koji su tako "žute" spasili od stečaja.

Po najavama koje su se danas čule na sjednici Gradskoga vijeća, na sljedećoj bi se sjednici trebalo odlučivati o tome da se četiri milijuna kuna iz proračuna dodijeli tom košarkaškom klubu.

Direktor tog kluba Nikola Vujčić zahvalio je gradskim vijećnicima što su spasili klub.

"Gradska vlast u ovom mandatu i svi vijećnici su nas maksimalno podržali. Sada i kroz cijeli proces preoblikovanja. Bili smo skoro u drugoj ligi, vratili smo se do ABA lige. Hvala svima. Ja sam siguran da će ovaj klub i dalje časno promovirati ime grada", rekao je Vujčić.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum danas je kupio 400 dionica Košarkaškog kluba Splita, vrijednih 100.000 kuna, potvrdio je klub, dodajući je on, uz grad Split i Tomislava Mamića iz Tommyja, među najvećim dioničarima.

Vijeće je danas prihvatilo i gradski proračun. Pročelnica za financije grada Ljiljana Vučetić rekla je kako je riječ "tek o tehničkom rebalansu kojim će se pokriti stanje nastalo zbog ovrha vrijednih više od 20 milijuna kuna koje je grad morao odnekud pokriti".

Tomislav Gojo (HDZ) rekao je pročelnici za financije da su vijećnici trebali biti upoznati s promjenama. Za više od 15 milijuna kuna smanjen je novac za socijalu, istaknuo je, na što mu je Ljiljana Vučetić odgovorila da u Hrvatskoj nema grada koji za socijalu izdvaja 80 milijuna kuna.

Nakon kraće rasprave prihvaćen je i prijedlog o dugoročnom zaduženju grada od 30 milijuna kuna da bi se podmirio dug od municipalnih obveznica.

Kada se donosila ta odluka stanje i projekcije su bile sasvim drugačije i vjerovali smo da će se to moći namiriti iz sredstava poreza, rekla je Ljiljana Vučetić.

Joško Dvornik (HNS) istaknuo je kako su municipalne obveznice danas sramota grada, a govorilo se da će one dovesti do preporoda Splita.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ideje naše, gorivo Vaše.

New Report

Close