Grad Zagreb kreće s podjelom besplatnih maski, evo gdje ih možete uzeti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. lipanj 2020. u 13:51
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Molimo sve da prilikom preuzimanja zaštitnih maski poštuju mjere socijalnog distanciranja, poručili su iz Grada Zagreba.

U svrhu zaštite sugrađana od bolesti COVID-19, a prema uputama gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Grad Zagreb krenuo je s podjelom besplatnih zaštitnih maski.

Zaštitne maske (dvije po osobi) se mogu preuzeti od 08:00 do 20:00 sati na sljedećim lokacijama:

· 218 mjesnih odbora Grada Zagreba – Osobama starijim od 65 godina s prebivalištem ili boravištem na području Mjesnog odbora, a što se dokazuje osobnom iskaznicom ili drugim službenim dokumentom sa slikom.

· Lokacije Crvenog križa: Ilica 223 i Siget 18a – Korisnici javnog gradskog prijevoza s važećom voznom kartom.

Također, po dvije zaštitne maske će se, od sutra 26. lipnja, podijeliti i korisnicima prava na prehranu u pučkoj kuhinji putem Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba i to na lokaciji pučke kuhinje na kojoj uobičajeno preuzimaju obroke od 11,00 do 13,30 sati (Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6).

Pored navedenog, danas je u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba podijeljeno 150 paketa hrane za socijalno ugrožene osobe s invaliditetom. Osim hrane, u paketima je dostavljeno i 300 zaštitnih maski.

Molimo sve da prilikom preuzimanja zaštitnih maski poštuju mjere socijalnog distanciranja, poručili su iz Grada Zagreba.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Antonijo, svrha tih maski nije zaštiti tebe, nego druge od tebe i tvojih kapljica koje izlaze prilikom govora, disanja i slično. Tako ako je netko zaražen a ne zna to, nošenjem maski značajno će umanjiti širenje zaraze.

Jednokratna maska a dobiješ ih dvije, potrošiš ih u 2 dana i što nakon toga?

New Report

Close