Grad u Dalmatinskoj Zagori raspisao javni poziv za stipendije srednjoškolcima, iznosi veći nego lani

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2023. u 15:04
Foto: Pixabay

Na početku mandata, stipendije za srednjoškolce slabijeg imovinskog stanja primalo je 50 srednjoškolaca dok se, zbog novih pogodnijih mjera, prošle nastavne godine brojka popela na čak 136,

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i ove godine donio je Zaključak o raspisivanju Javnog natječaja za dodjelu stipendija namijenjenih učenicima srednjih škola, piše Dalmacijadanas.

Riječ je o nastavku dobre prakse sinjskog gradonačelnik Bulja koji je od početka svoga mandata povisio prihodovni cenzus i tako omogućio većem broju srednjoškolaca bezbrižnije školovanje. Podsjećamo, na početku mandata Mira Bulja u Sinju, stipendije za srednjoškolce slabijeg imovinskog stanja primalo je 50 srednjoškolaca dok se, zbog novih pogodnijih mjera, prošle nastavne godine brojka popela na čak 136, otkrivaju iz Grada Sinja.

I ove godine cenzusi su nešto viši nego ranije, a povišena je i cijena mjesečne stipendije na 40 eura.

Natjecati se mogu učenici srednjih škola, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Sinja najmanje 6 mjeseci prije objavljivanja Javnog natječaja ako redovito, bez ponavljanja, pohađaju neku od srednjih škola na području Republike Hrvatske, ako im prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ostvaren u šest (6) mjeseci koji prethode mjesecu objave Natječaja ne prelazi iznos od 230,00 eura i ako ne koriste neku drugu stipendiju ili potporu u svrhu školovanja

Grad Sinj objavljuje Natječaj za dodjelu stipendija srednjoškolcima lošijeg imovinskog statusa u 2021./2022. školskoj godini. Natječaj je otvoren od dana objave na službenim internetskim stranicama Grada Sinja, www.sinj.hr i traje do zaključno 24. rujna 2021. godine, navode iz Grada Sinja.

Stipendije se odobravaju za deset (10) mjeseci u iznosu od 40,00 eura mjesečno.

Komentirajte prvi

New Report

Close