Grad Split se pridružio inicijativi „Connecting Europeans“

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2016. u 12:06
Foto: Grad Split

Split se pridružio inicijativi „Connecting Europeans“ namijenjenoj gradovima i regijama Europske Unije, a osmišljenoj u cilju promicanja kulture i vrijednosti pripadanja Europskoj Uniji.

Isticanjem zastave Europske unije na pročelju zgrade Gradske uprave Split se pridružio inicijativi „Connecting Europeans“ namijenjenoj gradovima i regijama Europske Unije, a osmišljenoj u cilju promicanja kulture i vrijednosti pripadanja Europskoj Uniji.

Kari Karjalainen, gradonačelnik finskog grada Joensuu uputio je poziv gradonačelniku Ivi Baldasaru da se Grad Split pridruži projektu, smatrajući kako se malim gestama može učiniti mnogo na javnom promicanju ideje osjećaja pripadnosti Europe u svim sferama svakodnevnog života i rada.

Osnovna manifestacija ove inicijative, kojom se promiče poruka „biti Europljaninom“, je podizanje zastave Europske Unije na jedan dan na zgradama administrativnih sjedišta gradova iz inicijative „Connecting Europeans“, te potom fotografije i snimke događaja podijeliti, te proširiti na društvenim mrežama, uz upotrebu hashtaga #WeAreEurope. 

Važno je istaknuti kako se ovoj inicijativi, koja je potekla iz gradske uprave finskog grada Joensuu, a povodom Brexita i izlaska Velike Britanije iz EU-a, pridružilo čak 200 gradova i općina iz 21 europske zemlje.

Komentirajte prvi

New Report

Close