Godinama nisu platili ni kune, a dobili luksuzne stanove po povlaštenim cijenama

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2018. u 10:00
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Stanove su kupovali u elitnim četvrtima Zagreba, Splita, Rijeke, Pule.

Ministarstvo državne imovine kreće u konačni obračun s povlaštenicima koji ne otplaćuju nekadašnje društvene stanove.

Ministar Goran Marić gostujući u srijedu u RTL-u Danas otkrio je da se protiv takvih neplatiša pripremaju postupci prisilne naplate, a za javnu objavu spremna je i podugačka lista dužnika čiji se dug državi popeo na pet milijuna kuna. 

Stanove su kupovali u elitnim četvrtima Zagreba, Splita, Rijeke, Pule. Po povlaštenoj cijeni, na kredite uz kamatu od jedan posto. Rate već godinama ne plaćaju i zato nikad nisu bili kažnjeni ni prozvani. Sve do sada.

"Sutra ili preksutra ćemo objaviti popis svih dužnika, tih povlaštenika koji  30 godina ne plaćaju tu simboliku. Kupili su stanove za 5 tisuća eura i ne plaćaju 100 kuna mjesečne rate. Među njima ima i bivših dužnosnika i veleposlanika", kazao je jučer ministar državne imovine Goran Marić. 

Otkriveno ih je više od 600. Nakon što im je ministarstvo poslalo prve opomene broj se smanjio na 400 pa su opomene nastavile stizati. Kako doznajemo oko 250 neplatiša svoje dugove još uvijek nije podmirilo. Državi duguju oko 5 milijuna kuna. A mjesečna rata stambenog kredita iznosi im između 100 i 300 kuna. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

a malo ovrha da plate? kao obicna raja?

Kaj je sad sa bivšim ravnateljima agencija koje su bile odgovorne i dužne voditi brigu o ovome? Pada mi na pamet kmer od Pejnovića…….Hoće li se tražiti i njihova odgovornost?

npokon da se netko sjetio kojg jala još ima u hrvatskoj

New Report

Close