Glovo se proširio na Split, u planu i drugi gradovi

Autor: Darko Bičak , 01. listopad 2019. u 07:57
U Zagrebu imaju oko 500 dostavljača, a u Splitu ih očekuju maksimalno 200/Marko Lukunić/PIXSELL

Brojni dostavljači su im učenici srednjih škola te studenti.

Glovo dostava je dostupna i u Splitu, doznajemo iz sjedišta te tvrtke u Zagrebu. Ova usluga je u šest mjeseci postala vrlo popularna u glavnom gradu gdje tisuće građana putem Glova naručuje hranu te obavlja najrazličitije mikrodostave, od trgovine, ljekarne do zaboravljenih ključeva ili dostave paketa.

Teo Širola, generalni manager za Glovo Hrvatska pojašnjava da u Zagrebu imaju oko 500 manje-više stalnih dostavljača, dok za Split procjenjuju da bi ih trebalo 200-tinjak, kada se posao razvije. 

"Kako većina naših dostavljača radi ovaj posao kao dodatni ili usputni, njihova brojnost i struktura oscilira s obzirom na školsku/akademsku godinu. Mnogi naši radnici su studenti koji tijekom ispitnih rokova ne mogu raditi, no uspijevamo pokriti sve potrebe za radnom snagom jer ne ovisimo samo o jednoj skupini radnika", kaže.

Dodaje da planiraju daljnje širenje broja dostavljača u Zagrebu, gdje im je trenutno najstariji dostavljač star 72 godine, a isto tako, nakon Splita, planiraju do kraja godine biti prisutni u svim velikim gradovima u Hrvatskoj.

Dolazak u Split je bio planiran za sredinu rujna, ali su, kako pojašnjava Širola, zbog optimalizacija broja dostavljača odlučili odgoditi otvaranje tog tržišta za 10-ak dana. 

"Glovo će vam u rekordnom vremenu 'stvoriti' svježe kroasane ili sokove, dostavit će hitno potrebnu poslovnu dokumentaciju, biciklirat će kroz cijeli grad da bi na vrata voljenih isporučili buket cvijeća za godišnjicu, rođendan ili pomirenje.

Svakako su tu i ozbiljnije situacije – dostava lijekova bez kojih ne možemo ili 'krizne' situacije na proslavama kad nestane pića, hrane, bilo čega, čak i – kondoma", slikoviti su u Glovu, platformi koja danas ima više od tri milijuna korisnika u svijetu.

Ima globalno više od 10.000 partnera i mrežu od 30-ak tisuća. Glovo je pokrenut u Barceloni 2015., a danas je prisutan u više od 100 gradova u 22 zemlje.  

Komentirajte prvi

New Report

Close