Glasnogovornik Vlade potvrdio: Idemo u izgradnju stadiona u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. listopad 2022. u 07:49
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Glasnogovornik Vlade Marko Milić najavio je u ponedjeljak da će država, zajedno s drugim sudionicima, krenuti u izgradnju stadiona u Zagrebu dodavši da će se uložiti i u druge sportske objekte diljem Hrvatske.

“Mogu vam reći da idemo u izgradnju stadiona u Zagrebu. U tome će sudjelovati država s financijske strane uz druge koji će biti uključeni u taj projekt”, rekao je Milić gostujući u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Istaknuo je da se kroz konzultacije s Ministarstvom financija i Ministarstvom turizma i sporta pronalazi financijski okvir kroz koji bi se izvršila ulaganja za izgradnju stadiona u Zagrebu na kojem bi igrao Dinamo i gdje igra hrvatska reprezentacija.

Uz to, najavio je i ulaganja u sportske građevine diljem zemlje, s obzirom da novi Zakon o sportu Vladi daje mogućnost da svojom odlukom odredi sportske građevine koje smatra da su od nacionalnog značaja.

“Država čeka pripremljene projekte koje će kandidirati klubovi vezano za sportske građevine od nacionalnog značaja. (…) Hrvatska zaslužuje mrežu modernih stadiona koji će biti napravljeni u srednjem, kratkoročnom razdoblju u partnerstvu svih dionika, moći ćemo se kandidirati za različita europska natjecanja”, istaknuo je Milić

U emisiji je gostovao i pomoćnik pročelnice Ureda zagrebačkog gradonačelnika Željko Matijašec, koji je istaknuo kako je grad intenzivirao razgovore oko izgradnje stadiona u Maksimiru sa svim dionicima.

“Grad je prije mjesec i pol dana poslao i službenu molbu prema Zagrebačkoj nadbiskupiji da nam daju suglasnost da krenemo u daljnje korake izgradnje stadiona. Treba podsjetiti da zadnjih 25 godina nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi na zemljištu gdje je stadion u Maksimiru”, istaknuo je Matijašec.

Dodao je kako je gradska uprava odlučila da je “krajnje vrijeme da to riješimo dogovorno s partnerima jer to je u interesu svih građana”, dodavši da nema razloga da crkva ne prihvati takvu ponudu.

“Čekamo odgovor, ali nema razloga da se ne prihvati. Nitko od nas ne može čekati krajnji rok dok sudovi to odluče”, poručio je Matijašec.

Komentirajte prvi

New Report

Close