Gdje je zapelo? Start borbe protiv gripe u Hrvatskoj malo će se prolongirati

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2020. u 08:30
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Početak sljedećeg mjeseca spominjao se još prije nekoliko tjedana kao najizgledniji za prva procjepljivanja.

Na putu je 460 tisuća doza, a nabaviti su željeli još dodatnih 130 tisuća, ali hoće li one stići, još ne znaju. Otprilike ovakva je situacija, ukratko, s cjepivom protiv gripe u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, iz kojeg  kažu da bi prve doze pacijenti trebali primiti krajem listopada, piše Večernji list.

Početak sljedećeg mjeseca spominjao se još prije nekoliko tjedana kao najizgledniji za prva procjepljivanja, ali budući da 460 tisuća naručenih doza još putuje od firme koja ih treba isporučiti prema HZJZ-u, start borbe protiv gripe malo će se prolongirati.

– Lani smo počeli s cijepljenjem u prvom tjednu studenog, tako da nekoliko dana ne bi trebalo biti presudno, ali naravno da želimo krenuti što prije – neslužbeno kažu Večernjem listu iz HZJZ-a, iz kojeg su, baš kao i svjetski te naši stručnjaci, već više puta isticali da će ove godine, zbog epidemije koronavirusa, posebno važno biti cijepiti se upravo protiv gripe.

U startu je, zbog toga, naručeno sto tisuća doza cjepiva više nego prošle godine, a od tvrtke koja isporučuje “standardne” doze pokušalo se naručiti još 130 tisuća dodatnih, međutim, to je zapelo.

Komentirajte prvi

New Report

Close