FOTO/VIDEO: Dvoetažna kuća s bazenom za koju Kujundžić tvrdi da ima 100 m2

Autor: Poslovni.hr , 24. siječanj 2020. u 14:48
FOTO/VIDEO: Milan Sabic/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić prijavio je da je kuću naslijedio, makar su mediji saznali da je osobno za nju ishodio građevinsku dozvolu, nakon čega ju je sagradio.

Portal 24 sata je pisao o ovoj nekretnini, pokazujući prikaz iz Google Eartha koji dokazuje kako 2005. kuće nije bilo na toj lokaciji. Sljedeća snimka tog servisa nastala je sedam godina kasnije, 2012. godine, a pokazuje da je kuća tada već izgrađena.

U imovinskoj kartici iz 2016., desetak godina nakon što je izgradio tu kuću, ministar joj je procijenio vrijednost na 400.000 kuna, odnosno 300 eura po stvarnim kvadratima. Mediji su međutim objavili fotografije koje prikazuju kako je riječ o luskuznoj dvoetažnoj kući s bazenom, oboloženoj kamenom i opasanoj kovanom ogradom. U ispravljenoj imovinskoj kartici Kujundžić je naknadno procijenio istu kuću na 650.000 kuna.

Krajem 2016. godine, kada je Kujundžić već bio ministar, u zemljišnim knjigama je zabilježena promjena izgrađenosti kuće i dobiva i službeno sadašnju površinu: 184 četvorna metra zemljišta zauzima sama kuća (prijavio je samo 100), a okućnica 1016 kvadrata.

Kod sporne kuće nekoliko osoba je napalo novinarku nakon čega su uhićeni i ispitani.

Komentari (8)
Pogledajte sve

TKO god je razlog za ovu harangu je uzrok i bijede u kojoj se Hrvatska danas nalazi.
Ovo nije normalan napad na pllitickog oponenta.
Zasto i tko je tako mocan ?
Milanovic ? Plenkovic ?obojica ? Udba ?
Hrvatici su glupasti, po obicaju :))) pa nasjedaju .
Ne zovu nas Slovenci bez razloga Hrčki.

Realno to je čista medijska haranga. Tu eventualno može biti pogreške kod upisa tih detalja poput okućnice. Lokacija te kuće tržišno je prakticki bezvrijedna. Znaju to i u tom tabloidu i novinar Rašeta koji im piše valjda 80% članaka ali namjerno huskaju javnost. Ovdje znači nije sporno da je on to sve mogao steći legalno jer je vodeći gatsroenterolog u RH (koji i sad dok je ministar ponekad operira!) nego mediji dižu harangu oko čega točno? Da nije tocno upisao okućnicu na lokaciji Ivanbegovina?? Svašta. Pa i ako nije to je posao povjerenstva za sukob interesa. Ili ce novinari preuzeti ulogu povjerenstva,sudova itd.?? A možda se iza svega kriju i interesi nekih lobija jer je najavio kupnju CT uređaja za državne bolnice a to trenutno obavlja privatnik na čemu zarađuje ogromne novce!

Vidim nastavila se i danas medijsa hajka na ministra. Naravno s argumentima, koji to nisu, pokusavaju izvesti linč. Prokusane udbaske metode ocrnjivanja nekoga kroz medije koristeci sofizme i razlicite obmane.
Covjek zaradio novce u gradjevini u zlatno doba nekretninskog buma. Desteljecima on i supruga bili top management u zdravtvu.
Krimen mu je, jedini pravi, pasivnost u reformama zdravtva , ali takvi su bili svi ministri do sada.
Motivi napada na Kujundzica su posve drugaciji.
Dolaze od Plenkovica očito.
Koji je motiv ?

Kujundzic je postena osoba i mislim da ste u krivu. Ako kaze da ima 100m2 tada je to sigurno tako i tada i vrijedi 200k kn kako je naveo … Nije mi uopce jasno kako mozete sumnjati u osobe koje smo odabrali da vode ovu zemlju ???

New Report

Close