FOTO: Zbog neplaćanja kredita luksuzni domaći hotel s 5 zvjezdica stavljen na javnu dražbu

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2020. u 09:34
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Osvojio je i titulu najboljeg malog, kao i najboljeg luxury boutique hotel na svijetu.

Poznati istarski hotelijer Vaso Vulin lako bi mogao ostati bez svog luksuznog butique hotela “Villa Vulin”. Jedini pulski hotel s pet zvjezdica stavljen je, naime, na javnu dražbu. Naložila je to Agram banka (nekadašnja Kreditna banka Zagreb), koja se na Vulinovu nekretninu uknjižila još u ožujku 2018. godine jer nije otplaćivao kredit. Njegova je imovina na atraktivnoj lokaciji nadomak pulskog Lugomareu procijenjena na 17 milijuna kuna. U cijenu je uključeno i parkiralište te još jedno, susjedno zemljište veličine 500 četvornih metara. Obavijest o javnoj dražba objavljena je prije dva dana na oglasnoj ploči Općinskog suda u Puli. Održat će se 7. svibnja, a u nadmetanju će moći sudjelovati samo oni koji će do tog dana uplatiti jamčevinu od 1.700.000 kuna, piše Glas Istre.

Vulin jučer nije bio od previše riječi. Potvrdio je da će se njegova vrijedna imovina prodavati na javnoj dražbi, no nije htio ulaziti u detalje financijskog kolapsa. Napomenuo je i da visoko kategoriziran hotel s radom nastavlja do daljnjeg.

“Sve će to biti u redu. Malo smo kasnili s uplatom kredita”, kratko je poručio.

Vulin u javnosti nikada nije govorio o ekonomskim poteškoćama. Dapače, često se hvalio brojnim osvojenim nagradama za “Villu Vulin”. Taj je raskošni smještaj sa šest de luxe apartmana otvoren 2016. godine, a već je nakon godinu dana rada bio jedan od pobjednika Word Luxury Hotel Awardsa, nagrade kolokvijalno poznate i kao hotelijerski Oskar. Osvojio je i titulu najboljeg malog, kao i najboljeg luxury boutique hotel na svijetu. Godinu dana kasnije bio je nominiran za te iste dvije kategorije i dodatnu za najbolji romantični hotel na svijetu. Također, 2018. je osvojio nagradu “Hrvatskog vodećeg luksuznog boutique hotela”, priznanje britanskog LUX Life magazina, u sklopu Global Luxury Hotel & Spa nagrade. Prošlog je ljeta Vulinu u ruke još jednom pristigla nagrada Word Luxury Hotel Awardsa, i to u konkurenciji više stotina hotela i poznatih svjetskih brendova, pozicionirajući “Villu Vulin” na osmo mjesto, odmah iza svjetski poznatog Hiltona.

Mnogobrojni uspjesi nikako, dakle, nisu upućivali na financijski krah. No nadolazeće poteškoće je Vulin ipak možda nagovijestio lani u travnju. Tada je, podsjetimo, iz protesta legao na pod trgovine, odnosno poslovnog prostora u svom vlasništvu u Kandlerovoj ulici u Puli. Donio si je madrac, najavio štrajk glađu i odbijao izaći iz dućana. Tvrdio je da najmoprimac Vinko Beršić ne plaća najam i režije, iako ljeti zaradi i do 70 tisuća kuna dnevno. Osim toga, rekao je i da je ugovor potpisan s Beršićem istekao godinu ranije, ali da ga svejedno ne uspijeva istjerati iz svog vlasništva.

Komentirajte prvi

New Report

Close