FOTO: U Zagrebu i Splitu se stvorili redovi ispred poslovnica Sberbanke

Autor: Poslovni.hr , 25. veljača 2022. u 12:10
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ne želim ostati bez svoje gotovine, rekla je klijenitca banke.

Nakon što su EU i SAD najavili sankcije Rusiji koji uključuje sankcije ruskom bankarskom sektoru, u Zagrebu se pred poslovnicama Sberbanke stvorili redovi jer graađni strahuju za svoj novac.

‘Tko zna kako će ovo završiti. Ne želim ostati bez svoje gotovine. Podignut ću sav novac. Što je sigurno, sigurno je’ kazala je jedna klijentica banke za Dalmaciju danas.

Premijer Andrej Plenković danas je, među ostalim, odgovarao i na pitanje novinara o mogućim ekonomskim posljedicama ruske invazije na Hrvatsku .Ruske banke Sberbank i VTB vlasnici su Fortenova grupe, a Plenković je istakno kako “ne vidi da će ovaj tip sankcija koji ide protiv bankarskog sektora imati većeg upliva na njih kao vlasnike”.

Općenito, Plenković smatra da hrvatsko gospodarstvo neće trpjeti od europskih sankcija Rusiji.

“Jučerašnji napad Rusije na Ukrajinu izazvao je zabrinutost na svim područjima života, a jednako tako i na području osiguranja depozita, posebice vezano uz ruske banke koje posluju na području Republike Hrvatske, konkretno Sberbank d.d.

Potaknuti brojnim upitima građana, a s ciljem pravodobnog i potpunog informiranja građana Republike Hrvatske o depozitima koje imaju kod ove banke Hrvatska agencija za osiguranje depozita sazvala je za danas konferenciju za medije.

Komentirajte prvi

New Report

Close