FOTO: Raspušten Hrvatski sabor, žestoko se posvađali Maras i Jandroković

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. svibanj 2020. u 12:51
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Maras je vladajućima poručio da su izdali Zagreb.

Većinom glasova zastupnika raspušten je Hrvatski sabor.

Teške riječi pale su prije odluke, uoči glasovanja o rebalansu Državnog proračuna između SDP-ovog zastupnika Gordana Marasa i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Nakon što saborska većina nije prihvatila ni jedan od njegovih 120 amandmana na rebalans, kojima je tražio i obnovu Zagreba kojeg je pogodio potres,  Maras je vladajućima poručio da su izdali Zagreb, a Jandrokoviću na stol stavio crvenu zaštitnu kacigu.

„Jednako ste primitivni i nepristojni kao i vaš predsjednik, molim Vas da se maknete“, rekao je Jandroković Marasu koji je ispred njegova stola stajao sa transparentom na kojemu je pisalo Izdali ste Zagreb i govorio nešto što se nije čulo.

Ovo što se događa je neprimjereni Marasov igrokaz, on namjerno provocira ne bih li pozvao stražu da ga izbaci, ali ja to neću učiniti, a želim da, neovisno o razlikama, pristojno odradimo posao, kazao je predsjednik Sabora, dok je Maras nastavio stajati s transparentom govoreći pritom nešto što se nije čulo.

Jandroković ga je u jednom trenutku pozvao da javno kaže gdje stanuje, u Novom Zagrebu ili u sjevernom dijelu Zagreba? Skrivate gdje stanujete, promijenili ste boravište, a niste prijavili u kartici, prozvao je Marasa, ustrajavajući da ga neće izbaciti iz sabornice.

„Neću ga izbaciti, ostavit ću ga da stoji, zauvijek, još ćemo mu i fotelju donijeti“, izjavio je.

Marasa, koji je ustrajavao da je Sabor prije raspuštanja trebao donijeti zakon o obnovi Zagreba od potresa, upitao je koliko je on sam uplatio za stradale. Koliko ste dali od sebe, recite da ljudi čuju, koliko je uplatila vaša stranka,  HDZ je uplatio 1,1 milijun kuna, rekao je Jandroković i Marasa prozvao da nije dao ništa „jer nule daju nule“.

Vrijeđali ste zastupnika, a brigu za Zagreb nazvali ste primitivizmom, spočitnula je Jandrokoviću Sabina Glasovac (SDP)-

Vaše je ponašanje ispod svake razine, ko cendravac se dovikujete s Marasom, poručio mu je Saša Đujić dok mu je predsjednik kluba SDP-a Arsen Bauk rekao da je njegova odgovrost veća nego Marasova.

Komentirajte prvi

New Report

Close