FOTO: Mađarska Dalmatie Grupa dovršila 1,5 milijuna eura vrijednu modernizaciju luke u Marini Kremi

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2023. u 12:12
Foto: Dalmatie Grupa

Marina Kremik trenutno ima 393 veza u moru i 150 vezova na suhom, radeći punim kapacitetom. Smještena u prirodno zaštićenom zaljevu u unutrašnjosti, jedna je od najsigurnijih luka na Jadranu.

Marina Kremik objavila je završetak radova na projektu obnove vrijednom 1,5 milijuna eura, kojim je izdignut lučki servisni plato i njegovi sadržaji. Projekt koji je u potpunosti financirala Dalmatie Grupa, grupacija za ulaganje u nekretnine koja djeluje duž hrvatske obale, značajno unaprjeđuje sigurnost, funkcionalnost i operativnu učinkovitost luke.

“Oduševljeni smo što možemo objaviti uspješnu realizaciju ove značajne investicije u Primoštenu. Novi servisni plato omogućuje nam pružanje brže i kvalitetnije usluge većem broju brodova naših cijenjenih klijenata. Ovo odražava našu predanost da Marina Kremik održi status odredišta svjetske klase za nautičare i avanturiste”, izjavila je generalna direktorica Marine Kremik, Ivana Mrčela Kvesić iz Dalmatie Grupe.

Dovršena sredinom srpnja nakon sedam mjeseci, obnova pruža klijentima Marine Kremik najsuvremenije lučke usluge u smislu kvalitete, brzine i sigurnosti. Izvorni objekt izgrađen je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, a prijašnji vlasnici luke nisu ulagali u njegovu obnovu.

Revitalizirani servisni plato, sastavljen u potpunosti od neklizajućih armiranobetonskih ploča, integrira sustav odvodnje svježe kišnice i instalaciju separatora. Obnovom je obuhvaćena i nadogradnja elektroinstalacija, 14 elektro ormara, vodovoda i devet novih rasvjetnih stupova. Nove instalacije pojednostavljuju rukovanje brodom, povećavaju učinkovitost usluge i zadovoljstvo klijenata.

Marina Kremik trenutno ima 393 veza u moru i 150 vezova na suhom, radeći punim kapacitetom. Smještena u prirodno zaštićenom zaljevu u unutrašnjosti, jedna je od najsigurnijih luka na Jadranu. Više od 70% privatnih korisnika luke su stalni klijenti. Uz oko 6.500 dolazaka brodova godišnje, strateška lokacija Marine Kremik nudi jednostavan pristup hrvatskim nacionalnim parkovima, vinogradima i gradu Primoštenu, pozicionirajući je kao idealnu bazu za istraživanje obližnjih atrakcija.

Uz kompletnu uslugu servisa plovila s preuređenim platoom, Marina Kremik nudi i a la carte restoran, trgovinu i benzinsku postaju. Luka trenutačno služi kao središte za 10 čarter tvrtki, što omogućuje raznovrsne izlete brodom.

Luke nautičkog turizma Šibensko-kninske županije u 2022. ostvarile su najveće prihode od 36,6 milijuna eura što čini 25,5% ukupnih prihoda nautičkog turizma Hrvatske. Privezi su sudjelovali s 22,4 milijuna eura, što je 61,4% ukupnog iznosa Šibensko-kninske županije.

Hrvatski nautički turizam u posljednja tri desetljeća rastao je s godišnjom stopom od 10%, a ulazak Hrvatske u šengensku zonu povećao je interes za njezine marine. Rani početak plovidbene sezone u ožujku dodatno potiče ulaganja. Podaci Državnog zavoda za statistiku za 2022. potvrđuju trend, s prosječnom popunjenošću vezova od 65,1%. Prihodi su dosegnuli 145,9 milijuna eura, od čega je 100,6 milijuna eura ostvareno od iznajmljivanja vezova.

Komentirajte prvi

New Report

Close